Sport

2017.07.10. 19:17

Az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói a jövő héten Tatán gyakorolnak

SZÉKESFEHÉRVÁR Hétfőn délután megkezdte a tréningeket az Alba FKC női együttese. Deli Rita tanítványai vasárnap Tatára utaznak, edzőtáborba.

Horog László

A klub elnöke, Balássi Imre köszöntötte a játékosokat és a stáb tagjait a megújult főépület VIP-termében. Kinn 37 fokot mutatott a hőmérő higanyszála, belül valamivel kellemesebb volt a hőmérséklet, de nem sokkal. „Mivel jó idő van, nem is akarom húzni az időt. Mindenkinek sérülésmentes felkészülést kívánok, valamint azt, hogy sikeresek legyünk a következő szezonban" - közölte Balássi Imre, majd átadta a szót a vezetőedzőnek, Deli Ritának.

- Sokan maradtak a tavalyi csapatból, de érkezők is akadnak szép számmal. A folytatásban az anyai örömök elé néző Siti Eszter helyett Nagy Beatrix - fedőneve Pipi - lesz a segítőm. Ő saját nevelésű edzőnk, húszévesen fejezte be pályafutását, majd nálunk kezdett gyerekekkel foglalkozni. Három éven át Norvégiában dolgozott, serdülő, ifi együttessel, legutóbb felnőtteknél volt másodedző a másodosztályban. Tehát nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik, úgy gondolom, harmonikus lesz a közös munkánk. Sugár Tímea lesz ezentúl is a kapusedző, erőnléti edzőként Poór András kerül a stábba, aki tavaly is tartott tréningeket, ezentúl végig itt lesz a csapat mellett.

A masszőr és csontkovács, Bíró László munkáját Kozma Ferenc segíti.

Az új játékosok közül Deli reményei szerint a két orosz légiós, Yana Zhilinskayte és Olga Gorshenina ellenfélként már megismerte a Verseci úti csarnok légkörét, a Kuban Krasnodar csapatával vendégeskedtek itt a tavalyi szezonban. Előbbi beállósként, utóbbi irányítóként és átlövőként is bevethető, illetve védekezésben, a hátsó szekcióban is, 2-es, 3-as védőként. Az orosz válogatottban többször szerepeltek, a de a tavaly nyári, riói játékokon nem szerepeltek az aranyérmes brigádban. A beállós Sztankovics Réka az MTK-től érkezett, az elkövetkező hónapokat kölcsönben a Pénzügyőrnél tölti, a minél több játéklehetőség reményében, amire szüksége is van a fiatal tehetségnek. A 21 éves kapus, Mistina Kitti Kecskemétről érkezik, 18 évesen mutatkozott be az NB I-ben, a Mosonmagyaróvár színeiben.

Az irányító, Temes Bernadett tapasztalatára nagy szükség lesz. A játékos 28 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben, tavaly Vácon játszott, előzőleg, 2016-ban az EHF Kupában döntőig menetelt a német TusSies Metzingennel. 2013-ban pedig KEK-et nyert a bécsi Hypóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!