Sport

2016.11.06. 20:25

Az Alba Fehérvár KC második félidei játéka volt a meggyőzőbb, ez döntött

Székesfehérvár - A női kézilabda NB I 1. fordulójából elmaradt meccsen győzte le az Alba Fehérvár KC a Mosonmagyaróvárt.

Káldor András

Alba Fehérvár KC-Mosonmagyaróvári KC 23-17 (10-6)

Ld: Lavko 5 (1), Bandelier 4, Mendy 4, illetve Hajtai 5 (2), Gerhát 3

Javában az ősz elején, az 1. fordulóban kellett volna a feleknek találkozniuk, ám az Alba Fehérvár KC EHF Kupabeli kötelezettségei miatt erre nem kerülhetett sor. Mindenesetre azóta közel két hónap telt el, és a fiatalokkal telitűzdelt Mosonmagyaróvár alaposan letette a névjegyét az idényből eddig eltelt időszakban. Bár még csak ötször játszottak, de közel ötvenszázalékos volt a mérlegük, többek között legyőzték a Kisvárda, és a Debrecen csapatait. A csapat a Audi ETO KC fiókcsapataként üzemel , és tele van egykori győri nevelésekkel, akik Varga József irányítása alatt egyre markánsabb arcukat mutatják. Nem történt ez másként ezúttal sem, igaz kellett ehhez a fehérvári lányok kilátástalan játéka az első húsz percben.


Biljana Bandelier (labdával) négy góllal vette ki a részét a Mosonmagyaróvár elleni győzelemből
Fotó: Koppán Viktor

Azzal indult a találkozó, hogy öt másodperc híján hét percig nem találtak be Szemerey Zsófi kapujába. Ziccereket hibáztak, és az utóbbi időben stabillá vált védekezés sem működött, a vendégek kedvükre sorozhatták Herr Orsolya kapuját. Még szerencse, hogy a hálóőr jó formában van, és a mosoni lányok irányzéka sem volt valami jó. Deli Rita vezetőedzőre minden lehetett mondani, csak azt nem hogy a nyugalom szobra lett volna. Időt kért a 13. percben, de utána még percekig hatástalanok voltak az intelmei. Ellátogatott a meccsre a női válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen is, abban, amit látott az első félórában nem sok köszönet volt. Szerencsére a 24. percre, ha nehezen is, de felvette az üzemi hőmérsékletét a Fehérvár, és fokozatosan Tilinger Tamara, Pelczéder Orsolya, valamint Hajduch Csenge góljaival átvették a vezetést, és megnyugtató előnnyel mehettek pihenőre. A szünet után már helyenként azt az arcát mutatta a fehérvári csapat, amelyet folyamatosan szeretnénk tőlük látni, ám akadtak bőven hibák, és ezeket feltétlenül orvosolni kell. Biztos vezetésük tudatában gyermeteg hibákat követtek el, felhozták ugyan ellenfelüket, valamelyest, de ez szerencsére nem veszélyeztette a győzelmüket.

A jövő héten ismét az EHF Kupában lépnek pályára, a Mihalovce ellen, ott sokkal jobb teljesítményre lesz szükség. Annak dacára, hogy edddig a kupában jobban ment, mint a hazai pontvadászatban...

- A két pont megszerzése nagyon fontos volt, a csapat sorozatterhelés alatt van, ez látszott a hibáinkon. - mondta a meccs után Deli Rita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!