Jégkorong

2019.04.04. 20:16

AV19: Köszönjük, Fehérvár!

A mögöttünk hagyott 2018/2019-es idény aligha fog a feledés homályába merülni a Fehérvár AV19 háza táján, hiszen az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokot ismét „ördögkatlanná” varázsoló szurkolók rengeteg szép emlékkel gazdagodtak a Salzburg elleni negyeddöntővel véget érő szezon során.

Fotó: Soos Attila Etele

Tette mindezt úgy, az a több mint háromezer néző, hogy kulcsemberek kiesése sem kerülte el a mindvégig szívvel-lélekkel játszó, nagyszerű sportembereket tömörítő együttest.

Így történhetett az is, hogy a liga második legtöbb pontját szerző játékosát – Hári Jánost –, és a 14. legponterősebb védőjét – Szabó Dánielt –, is a az EBEL egyik legkisebb költségvetésű csapata, a Fehérvár AV19 adta. Hannu Järvenpää érkezésével egy olyan támadó felfogású szakvezető érkezett a klubhoz, aki vállalva a nyílt sisakos, rendkívül bátor stílust, varázslatos jégkoronggal örvendeztette meg a Raktár utcai drukkereket.

A jelenleg Fehérvár AV19 néven ismert székesfehérvári csapat immáron 11 éves EBEL-történetének egyik legerősebb kerete gyűlt össze az idén. Ez a tény egyrészről a vezetőség, másrészről a szponzorok, támogatók munkáját, hozzáállását dicséri, ami együtt eredményezte a sikereket. Az egyik legkitartóbb szponzor, a város nevében Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a legnagyobb közösségi oldalon fejezte ki gondolatait:

– Minden dicséretet megérdemel az együttes. Ez egy nagyon szép idény volt, a kupagyőzelem mellett újra sikerült a rájátszásba kerülni az EBEL küzdelmeiben is. Ráadásul sok magyar játékossal, köztük sok fiatallal. Köszönöm a csapatnak és a fantasztikus szurkolótábornak ezt az évet. Hajrá, Fehérvár! – írta.

A jövő kerete is szépen épül Fehérváron, ahol az idei sikereken felbuzdulva esetleg egy új célt tűzhetnek ki zászlajukra: az elődöntőbe jutást!

Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 elnöke:

Gál Péter Pál
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Sikeres szezonon van túl a székesfehérvári jégkorong. Miközben joggal vagyunk büszkék az idei eredményre, jó szívvel meg kell köszönnünk sok mindenkinek, hogy mellettünk áll. Kiemelten hálásak vagyunk városunknak a töretlen bizalomért és maximális támogatásért, emellett köszönjük minden szponzorunknak a segítségét, amivel biztosították a színvonalas szakmai munka hátterét. Többen közülük évek, sőt, évtizedek óta velünk, mellettünk állnak! Természetesen csupa nagy betűs köszönet illeti szurkolóinkat is, akik a legjobbak a világon, és meccsről meccsre igazi ördögkatlant varázsolnak az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokból. Mindezen túl szeretném ezúton is személyesen megköszönni játékosaink, edzői stábunk, valamint a klub teljes menedzsmentjének egész szezonban végzett munkáját, amely ugyanúgy elengedhetetlen része volt az idei sikereknek. Most még van okunk örülni, de mi már azon dolgozunk, hogy jövőre egy még magasabban lévő lécet is képesek legyünk átugrani, és legyen okunk újra és újra közösen átélni az ideihez hasonló csodás pillanatokat.

Szélig Viktor, a Fehérvár AV19 general managere:

Szélig Viktor
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Sok szép élménnyel gazdagodtunk az idei szezonban, sajnáljuk ugyanakkor, hogy a playoffban töltött időnk rövidebb volt. A csapat teljesítette azt a célt, amit kitűzött maga elé, ha a szezon elején bárki azt mondja, hogy a legjobb hatban fogunk végezni, mindenki csukott szemmel aláírta volna. Nagyon jól sikerült ez az idény, köszönettel tartozunk ezért a játékosoknak, edzőknek, de a szurkolóknak is. Idén újra elhódítottuk a Magyar Kupát, meg tudtuk mutatni azt, hogy itt, Fehérváron jó jégkorongot játszanak és nagyon jó csapatunk van. Jó pár játékosunk érdekelt a válogatottban is, reméljük, hogy nekik a világbajnokságon is tudunk majd szurkolni. Örömünkre szolgál, hogy több játékost is sikerült itt tartani, a vezetőséggel azon dolgozunk, hogy jövőre is egy versenyképes csapatot alakítsunk ki az EBEL-ben – a szurkolók legnagyobb megelégedettségére.

Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakmai tanácsadója:

Ocskay Gábor
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Az EBEL-szereplés felülmúlta a várakozásokat, Hannu Järvenpää érkezése felért egy lottó ötössel, a jövő szempontjából pedig nagy dolog, hogy továbbra is itt dolgozik majd. Fontos azonban, hogy a fiatal játékosaink 40-50 meccses komoly mérkőzésterhelést kapjanak a Titánokban, és lehetőség szerint minél fiatalabbak legyenek, hiszen 24-25 évesen már a csúcskorát éli egy játékos. Az Akadémián idén is minden bizonnyal sok szép serleget szereznek majd az ifjak, de szükség lenne arra a korosztályonként minőségi játékosokra, akik 18-20 évesen akadálymentesen tudnak bekerülni az EBEL-keretbe.

Hannu Järvenpää, a Fehérvár AV19 vezetőedzője:

Hannu Järvenpää
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Véleményem szerint mindent beleadtunk a playoffban, és meg is volt az esélyünk a továbbjutásra. Keményen küzdöttünk, a srácok megfelelő önbizalommal álltak bele a párharcba. Egyre jobban sikerült megismernem a játékosokat az öltözőben, egészen augusztustól a szezon befejezéséig, így nem lepett meg az a fajta csapategység, amit a rájátszásban láttam tőlük. Van azonban úgy, hogy az sem elég, ha mindent kihozol magadból, így el kell fogadnunk: a Salzburg jutott tovább. Hiszek abban, hogy jövőre még jobb formát tudunk mutatni – a playoffot is beleértve.

 

Erdély Csanád, a Fehérvár AV19 támadója:

Erdély Csanád
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Összességében eredményes idényt zártunk, négy év után kerültünk újra rájátszásba, ráadásul a legjobb hat közé jutottunk. Pályaelőnnyel kezdtünk, méltó ellenfélnek bizonyultunk a Salzburggal szemben, az hogy a negyeddöntő így alakult, elég fájó volt. Jó meccseket játszottunk, és azt gondolom, hogy leginkább a rutin írható az ő számlájukra, ezért van most a Red Bull az elődöntőben. Úgy látom, az idei szezonban több magyar játékos vált olyan karakterré, akik meccseket tudtak eldönteni, és amikor kellett, biztos pontjai voltak a csapatnak. A középszakaszban a legjobb öt együttes elleni mérkőzések sokat kivettek belőlünk, a rájátszásban pedig a tapasztalat hiányzott nálunk, hiszen sok játékosnak ez volt élete első playoffja. Ha az építkezés így, ebben az ütemben folytatódik, és azok az emberek, akik pozitív energiákat hoznak az öltözőbe és a jégre is, maradnak nálunk, akkor még magasabb szintre tudunk lépni.

Stipsicz Bence, a Fehérvár AV19 védője:

Stipsicz Bence
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Idén elértük a kitűzött célunkat, bekerültünk a legjobb hatba. Ott már a helyén volt minden a szezon eleji kisebb megingás után, amikor nem ment olyan jól a játék, a csapat magára talált és összességében jó teljesítményt nyújtottunk. Abból a szempontból is kiemelkedő a produkciónk, mert ennyi sérülttel tudtunk odaérni a felsőházba. A rájátszással kapcsolatban természetesen van bennünk egy kis keserűség, nem is az utolsó találkozó, hanem az első, és második idegenbeli mérkőzés miatt, hiszen mindkét alkalommal kezünkben volt a meccs, mi vezettünk. Méltó ellenfelei voltunk a Salzburgnak, remélem, jövőre már ez a kis hiányérzet sem lesz bennünk az évad végén. A klub idén is, ahogy az előző években is, előrelépett egy kicsit. Köszönettel tartozunk a szurkolóinknak is, nem minden csapatnak adatik meg Magyarországon, sőt, még az osztrák bajnokságban sem, hogy ilyen hangulatban, ilyen nézők előtt játsszon hazai pályán. Számomra óriási élmény volt ez a szezon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában