Továbbra is hibátlan a bajnokságban a MOL Fehérvár FC

2019.08.24. 20:15

Atomot robbantott a Vidi

A közös bajnoki történelem nyomasztó fehérvári fölényt mutatott az atomvárosiak ellen. A Paksi FC az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 2019/20-as idényének negyedik fordulójában sem esélyesként futott ki az újjáépülő Fehérvári úti stadion gyepére.

Ferencz Balázs

Futács Márkó (középen) jó csatár módjára Pakson is betalált, s már öt gólnál jár Fotó: Makovics Kornél

A paksi aréna egyik hosszanti oldalán már magasra ívelő tető óvja a betonsorokat, azonban szurkolót nem fogadhat a stadion főlelátóval szemközti része, mert szék hiányában nem tud leülni a nézőtér futballra éhes népe. Azért így sem kellett ölre menniük a Fehérvári útra érkező nézőknek, hogy bejussanak a Paks–Vidi összecsapásra. Nem volt telt ház, azonban tetszetős látványt nyújtott a vendégek számára fenntartott kapu mögötti lelátó, hiszen azt szinte teljesen megtöltötték a piros-kék hívek.

Pátkai Máté akár ki is próbálhatta volna, milyen a hangulat a táboron belül, mert a meccs előtti utolsó edzésen izomsérülést szenvedett, így nem került keretbe. Juhász Roland is csak a padon kapott helyet, kisebb sérüléssel bajlódik, így csapatkapitányként Nego Loic választott térfelet a paksi szombat estében.

A győzelemre esélyesebb, három forduló után hibátlan MOL Fehérvár FC magabiztosan kezdett. Az 5. percben Hodzic iramodott meg, kitette a bal oldalra Petrjaknak, aki egy csel után középre gurított, az érkező Anel Hadzic pedig 17 méterről egyből lőtt, labdája a kapu mellé szállt. A 20. percben Milanov a bal oldalon tette Futács felé a labdát, a csatár egy védővel a nyakán befordult, s ballal az oldalhálóba bombázott. Öt minutummal később Hadzic passzolt Nikolovhoz, aki megelőzte védőjét, s remek ütemben ugratta ki Futács Márkót. Az eddig minden bajnokin betaláló támadó helyet csinált magának, s 15 méterről bal külsővel perdített a kapu közepébe a kivetődő Holczer mellett, 0-1. Rögtön a gól után Böde okozott némi zavart a fehérvári kapu előtt egy szögletet követően. Kovácsik csak elpaskolni tudta előle a labdát, majd Szabó János előtt blokkolt. A 39. percben az igen aktívan futballozó Ivan Petrjak húzogatott, forgolódott, majd két ember között tekert középre a 16-os sarkáról. Hodzic vette át, s ballal célzott 15 méterről, labdája nem sokkal szállt a keresztléc fölé. A félidő hajrájában bő húsz perc elteltével jutott el megint a Vidi kapujáig a Paks. Böde pöccintett Hahnhoz, a csatártárs megtartotta, majd lágyan középre emelt, Batha pedig félfordulatból, kapásból lőtt 11 méterről, a ketrec fölé. Egy perccel később ismét Bartha volt a főszereplő, 20 méterről, jobbal küldött egy sistergőst a kapura, Kovácsik vetődve védett.

Futács Márkó (középen) jó csatár módjára Pakson is betalált, s már öt gólnál jár
Fotó: Makovics Kornél

A fordulás utáni első perceket megnyomta a Paks, de nem volt átütő erő a támadásaiban, a 61. percben pedig eldőlt a meccs. Hangya, Petrjak és Futács egyérintőzött, az ukrán szélső a visszakapott labdát egyből a hálóba helyezte 6 méterről. Petrjak első Vidi-góljával már kétgólos volt a listavezető előnye, 0-2. Miután a szögletekből a hazaiak veszélyeztettek egy-kétszer, egyre élénkebb futball jellemezte a csatát. Egy kontrából megiramodva Kovács István és Futács lövését is védte Holczer-kapus, majd az ellentámadásból Böde éles szögből megeresztett próbálkozását ütötte ki Kovácsik. Nem maradt munka nélkül a fehérvári kapus a hátralevő negyedórában sem. Böde 5 méteres fejesénél például hatalmas bravúrt kellett bemutatnia. A találkozó legvégén Milanov a kapufát találta el, de így magabiztosan gyűjtötte be a három pontot Vidi. Immár negyedszer a pontvadászat során.

Jegyzőkönyv

Paksi FC–MOL Fehérvár FC 0-2 (0-1)

Paks, 1373 néző. Vezette: Csonka Bence (Tóth II V., Vígh-Tarsonyi)

Paksi FC: Holczer – Osváth, Lenzsér, Fejes, Szabó J. – Papp K. – Bartha, Balogh B. – Könyves (Remili, 66.) – Böde, Hahn. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Nego, Fiola, Elek, Hangya – Nikolov, Hadzic – Milanov, Hodzic (Huszti, 78.), Petrjak (Kovács I., 67.) – Futács (Scsepovics, 86.). Vezetőedző: Marko Nikolics

Gól: Futács (25.), Petrjak (61.)

Sárga lap: Fejes (66.), Balogh B. (88.) illetve Futács (43.). Fiola (46.), Nego (54.), Hodzic (65.), M. Nikolics (87.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában