Sport

2009.06.27. 02:29

Atlétika: hazai érmek a nyitónapon

Székesfehérvár - Három korosztály képviselői, az ifjúsági, junior és U23-as atléták adnak egymásnak randevút a hétvégén Székesfehérváron, az országos bajnokság keretein belül.

Bobory Balázs

Délután egykor az ember felnézett az égre, és szomorúan konstatálta, hogy lóg az eső lába, a távolban pedig villámokat szór az ég. Tölgyesi Előd, az ob-t rendező ARAK szakosztályvezetője azonban nem tűnt idegesnek, és csak ennyit mondott: Esőben is van verseny...

Persze, ha hatalmas vihar kerekedett volna, akkor a versenybíró szünetet rendel el, de erre nem került sor, a verseny 14 órai kezdete után nem sokkal kiderült az ég, ideálissá vált az idő a versenyzésre.

- Örülök, hogy nem kerekedett nagyobb zuhé, irreálissá tette volna a versenyt, sokan a nemzetközi viadalokon való induláshoz szükséges kiküldetési szintért küzdenek, a csapadék csökkentette volna a sportolók esélyeit. A saját egyesületünk atlétáitól nyolc érem megszerzését várom - mondta Hírt Károly, az ARAK elnöke.

Nos, a házigazda egyesület alaposan belekezdett a nyitónapon, hiszen a termés a délután végére egy bajnoki cím, két ezüst- és két bronzérem, illetve több szép helyezés lett.

Borsányi Gyöngyi szerezte az ARAK első aranyérmét az ifjúságiak között hármasugrásban, a fiatal tehetség a döntőre megváltozott időjárási viszonyok ellenére, az utolsó körben repült 12,33 méterre, és ezzel nyert. A siker úgy lett teljes, hogy a másik fehérvári hölgy, Bese Zsófia 12,09-es eredményével ezüstérmet szerzett. A lányoknak B-szintű eredményük van az ifjúsági vb előtt, az egyesület mindkettejüket nevezte a megmérettetésre.

A 2000 méteres akadályfutásban, az ifjúsági lányok között Szilassy Kata szép sikert ért el, második lett 7,37,73 perces idővel.

Ugyancsak az ifik versenyében, a 100 méteres síkfutásban Frey Virág remek hajrával, nagy egyéni csúccsal, 12,02 másodperces idővel bronzérmes lett, ugyanebben a döntőben Huszár Kitti hetedikként ért célba.

A fiúknál Racskó Martin repesztett egyéni csúcsot 100 méteren, 11,19-es ideje bronzérmet ért.

Negyedik helyen végzett László Dávid hármasugrásban, 13,67 méteres eredménnyel, ötödik lett Pintér Mátyás ugyanebben a számban, 13,61-el. Hatodikként ért célba 400 méteres síkfutásban Osztotics Richárd, 51,96 másodperces idővel. László Dávid magasugrásban, 182 centiméterrel hatodikként zárt.

A másik fehérvári egyesület, a Hunyadi DSE is szép sikereket könyvelhetett el. A gyaloglásra specializálódott szakosztály versenyzői közül az ifjúságiak viadalában, 10 kilométeres távon, Márkus Viktor aranyérmet szerzett, és indul az olaszországi vb-n. A juniorok között, ugyanezen a távon Papp Dénes ezüstérmes lett, neki nem sikerült szintidőt gyalogolnia, nem jutott ki az Eb-re. Az ifik között, 5 kilométeren Megyesi Nóra egyéni csúccsal 5. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!