Sport

2010.02.24. 11:54

Atlétika: a jövő arénája?

Székesfehérvár - A megyeszékhely önkormányzatának sportbizottsága a közgyűlés elé kerülő, őket érintő témákat tárgyalta és fogadta el. A bizottság foglalkozott Szabó Krisztián sikerével is.

Silye Sándor

Érdekes témáról is tárgyaltak,  Horváth Miklós Csaba, a sportbizottság elnöke elmondta, az atléták kidolgozták az atlétikai Aréna tervét, mert az övék aDunántúl egyik atlétikai utánpótlásbázisa. A klub szerint 120x65 méteres multifunkcionális csarnok elkészítése szükséges, mert nincs az atléták számára téli edzéslehetőség, a  Dunántúlon nincs futó körpálya.  A csarnok helye a labdarúgó-stadion hátsó füvespályáján lenne.
Horváth László, a Fejér Megyei Atlétikai Szövetség elnöke szerint az  Arénában négy kézilabdapálya méretű futsalpálya lehetne műfűvel, de lenne lehetőség a kézilabda- és a kosárlabdasportok gyakorlására is. Technikailag megoldható, hogy másfél óra alatt átalakítsák a helyszínt különböző sportágak  mérkőzéseinek a megrendezésére, és 5 ezer néző férne el a lelátókon kosárlabda- vagy  kézilabdamérkőzéseken. Ami a költségeket illeti, Horváth László szerint 2 milliárdból megoldható lenne a terv megvalósítása,  számításaik szerint a várostól 400 milió forintos támogatás elegendő  lenne. A  csarnok multifunkcionális jellegéből adódóan kulturális rendezvényeknek is helyt adhatna, színvonalasan, kulturált körülmények között tarthatnák például a  Fezen rendezvényeit, de szóba jöhetnének egyházi rendezvények. A labdarúgó-stadion UEFA-licencét is segítené, mert adott lenne a fedett pályás edzés lehetősége, ezért elkezdték az egyeztetést a labdarúgócsapattal a közös együttműködés lehetőségeiről.
A bizottság tiszteletét fejezte ki Szabó Krisztián nagymesteri teljesíménye előtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!