Sport

2009.07.06. 02:29

Atlétáink sikere kint és bent

Székesfehérvár - Az ARAK utánpótlás korú atlétáinak egy része Csehországban válogatott-viadalon, a másik a serdülő országos bajnokságon állt rajthoz, sikerrel.

Silye Sándor

A csehországi Uherske Hradistében lebonyolított horvát, szlovén, cseh, magyar junior válogatott viadalán mindkét székesfehérvári ARAK-os atléta kiválóan teljesített.

Zsigovics Natália 400 méteren esélyeshez méltóan győzött, az eredménye 55.01 volt. Tud ennél jobbat is, de ez is elegendő volt a sikerhez. Az 5000 méteres síkfutás férfimezőnyében a taktikai verseny során az élete ötödik atlétikai versenyén (!) rajthoz álló, jól hajrázó Farkas Dárius a második helyen ért célba. Eredménye 15:45,56 volt, ami a rekkenő hőségben elfogadható.

- Bő egy éve kezdtem atletizálni, minden egy iskolai amatőr versenyen kezdődött biztató eredményekkel - mondta az ifjú. - Eleinte fárasztó volt, de nagyon élveztem. Tavaly nyáron komolyabban elkezdtem az edzéseket, fájó szívvel, de abbahagytam a kosárlabdát. Ősszel aztán a 3 versenyből álló mezei futósorozat minden egyes viadalát és az összesítettet is megnyertem. Aztán télen jött egy súlyos vírusos betegség, két hónapot ki kellett hagyni, valójában csak az országos bajnokság előtt tudtam néhány hetet edzeni, de így is a dobogóra állhattam az ob-n, sőt, szólt a szövetségi kapitány, ezért aztán már válogatottnak is mondhatom magam nagy örömömre. Csehországban minden tökéletes volt, sok élménnyel gazdagodtam, és új barátságok is születtek. Délután egy órakor kellett lefutnunk az 5000 méteres távot, tikkasztó melegben, az időeredményemre nem is lehetek túl büszke, de az eredmény maga az nagyon jó. Volt egy különlegessége is számomra a viadalnak: a szervezők nem jelezték egyértelműen, hány kör van még hátra, nem is kolompoltak, hogy már csak egy kört kell futnom, így aztán új távot ismerhettem meg, az 5400 méteres futásét, de nem erőltetett meg túlzottan a túlóra . A héten lesz a Balaton-bajnokság, és ha jól megy a futás, akkor elindulhatok a felnőttek országos bajnokságán is. Ezúttal szeretnék köszönetet mondani Hirt Károly elnöknek és valamennyi edzőmnek a biztatásért, a szakmai segítség nyújtásáért.

A Balaton-bajnokság felnőtt ob a 17 esztendős ifjúnak alighanem nagy élmény lesz majd!

A magyar női válogatott 171 ponttal végzett az élen, amíg a férfiak 201 ponttal a második helyen végeztek a négyes viadal pontversenyben.

A serdülő összetett országos bajnokságon az ARAK három bronzérmet szerzett a 13-15 évesek versenyén. Egyéniben Fördős Bence a 13 évesek C, azaz dobó változatában 1485 pontos, aranyjelvényes minősítést érő eredménnyel állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A korosztály ARAK-os fiúcsapata, Varga-Márfy Milánnal, Erdős Ádámmal és Bozsák Ádámmal kiegészülve szintén dobogóra állt.

Harmadik bronzérmünket a 15 évesek lány hatpróba csapata szerezte meg, ahol egyéniben Mátrai Kata 2603 ponttal a 7. lett. A csapat tagja még Szőke Evelin és Pálinkás Dóra. Ötödik lett a Horváth, Tófalvi, Zsiga, Lengyel összetételű 13 éves leánycsapatunk. Ebben a kategóriában egyéniben Horváth Klára szerepelt a legjobban. A 800 métert sérülés miatt feladni kényszerült Klári, a 4 versenyszámból 3 számban szerezve pontot a nyolcadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!