Sport

2009.07.29. 02:27

Aszfaltos verseny a Mecsek-ralin

Székesfehérvár - A pénteki prológgal kezdődik el a bajnokság következő futama, a Mecsek-rali. A 12 gyorsasági szakaszból álló aszfaltos versenyen két Fejér megyei autós indul el.

Matók János

Pénteken 17 órakor, a Pécs Plázától elrajtoló Mecsek-ralival tovább folytatódik az országos bajnokság. Akkor még csak 1,2 kilométert kell teljesíteniük a résztvevőknek. A verseny össztávja 665,46 kilométer, ebből a 12 aszfaltos gyorsasági szakasz összesen 162,86 kilométert tesz ki.

A futam első napján, szombaton a Pécs Kemping (9,18 km, az első autó 7,33-kor rajtol), az Alsómocsolád (14,02 km, első rajt 8.36-kor) és a Nyárásföld (17,76 km, első rajt 9.29-kor) gyorsasági szakaszt egyaránt 3-3-szor teljesítik a résztvevők. Vasárnap a Bakonya (11,49 km, első rajt 8.53-kor) és a klasszikus Árpádtető (8,5 km, első rajt 9.56.kor) gyorsot 2-2 alkalommal autózzák majd végig.

A futamon a magyar résztvevők mellett két román páros is elindul a nevezési lista szerint. Ahol összesen nyolc WRC-t találhatunk, többek között a visszatérő Szeleczky Tamást is. A listán még szerepelt, ám műszaki problémák miatt mégsem rajtol el a fehérvári páros, a Tobak Zoltán, Vinoczai Attila (Mitsubishi Lancer Evo VI) duó. Így Fejér megyét két egység képviseli majd a Mecsek-ralin: a Lévai Ferenc, Táborszki Attila (Honda Civic Type R/3, A/7 géposztály) és a Botka Dávid, Szenner Zsolt (Mitsubishi Lancer Evo IX, N/4 géposztály) duó.

- Még a múlt heti teszt közben a féltengely belső csuklója eltörött. Most készült el, s úgy tűnik, hogy kiküszöböltük azt a hibát, amiért ez előfordulhatott. A javítás után reményeink szerint a gép már tökéletes állapotban van, de még nem tudtuk tesztelni, mindössze kedden délelőtt gurultam vele talán tíz kilométert, de szerdán már elmegyünk Nagyvelegre kipróbálni a Hondát. Oda kell figyelnünk az autóra, mert olyan gond jött elő, ami még soha. Remélem, hogy a futamon nem lesz műszaki problémánk. A Mecsek-ralit egyébként nem tartom húzósnak, hiszen mindenki jól ismeri ezeket a régi pályákat. Szeretem, de most az esélytelenek nyugalmával állunk rajthoz, hiszen az idei bajnokság számunkra már a veszett fejsze nyele, ám szeretnénk bebizonyítani, hogy képesek vagyunk a kategóriánkban megnyerni a futamot - mondta Lévai Ferenc, akinek Táborszki Attila utoljára navigál, hiszen a Nyírség-ralin ismét Schweighardt Gábor ül majd be az anyósülésbe.

- Miután jövőre az A/8-as autók már nem indulhatnak el, így egy N/4-es autóval rajtolunk el, ám eddig még egy métert sem mentünk vele. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz, de a jó szereplésben reménykedünk, Asi mögött a második hely elérhetőnek tűnik. A pályákat jól ismerjük, nagy probléma nem lehet - mondta Szenner Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!