Sport

2017.02.28. 10:46

Mátó, Endrész, Szépe és a lányok 4x200 méteres váltója a dobogó tetején

Budapest - A fedettpályás idény legfontosabb versenyén van túl az ARAK Utánpótlás Akadémia.

Ferencz Balázs

A fehérvári atléták kiemelkedően szerepeltek az ifjúságiak és a juniorok országos bajnokságán.

Az ARAK számára az ifik és juniorok ob-ja volt a fedettpályás időszak főversenye, melyen várt és meglepetésérmek is Fehérvárra kerültek. Szépe Gergő az utolsó, 718 cm-es ugrásával  a hétméteresek táborába került. Ezzel a bravúrral legyőzte saját magát, és 34 centivel verte meg az ezüstérmest.

Az ifjúsági lányok távolugrásában Endrész Klaudia az 576 cm-es első ugrásától vezetett, majd az ARAK EYOF-ra készülő üdvöskéje 584-re javított, s lett aranyérmes. A hétpróbázó Mátó Sára ezúttal a futószámokra összpontosított. 200 méteren szárnyalt, 25.03-as nagy egyéni csúccsal léphetett a dobogó tetejére. Korábban bemelegítésként, 60 méteres gáton harmadik idővel került döntőbe, ahol szintén egyéni csúcsot döntve, 8.79-el ezüstérmet nyert. A zárószámban, az ifjúsági lányok 4x200 méteres váltójában született az ARAK Up. Akadémia negyedik aranyérme. A Takács Boglárka, Simon Viktória, Csetényi Eszter, Endrész Klaudia alkotta csapat végig vezetve nyerte a versenyt.  Ezüstérmet szerzett a 60 méteres síkfutásban Takács Boglárka. 7.75-re javította élete legjobbját. Punk Adrienn 800 méteren idei legjobbját megjavítva, 2:19,66-al nyert ezüstérmet az ifjúságiak mezőnyében. Hármasugrásban Kerék Kata életében először állhatott egyéni számban dobogón. Az utolsó ugrásával elért egyéni csúcsával, nagyon szoros versenyben lett harmadik. Rúdugrásban Tímár Gergő ismét négy méter fölé repült, s ezzel bronzérmes lett a tavaly még a serdülők között viaskodó fiatal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!