Fehérvári gyors

2019.07.28. 22:33

ARAK-dominancia a sprintszámokban

Takács Boglárka, Mátó Sára és Szabó Dániel hátát nézték a hétvégén megrendezett atlétikai országos bajnokságon.

Nagy Péter

Takács Boglárka két egyéni csúccsal rukkolt elő Fotó: Fehér Gábor

Idén nem a Bregyó, hanem a fővárosi Lantos Mihály Sportközpont adott otthont a 124. Atlétikai Magyar Bajnokságnak, ahol az Alba Regia Atlétikai Klub is jelen volt.

Ami a mieinket illeti: először Takács Boglárkáért izgulhattunk női 100 méter síkfutásban, de a móri lánynak az előfutamban elért 11.67-es ideje minden kételyt eloszlatott. A döntőben aztán még erre is rátett egy lapáttal Bogi, aki végig kiélezett küzdelemben, szoros befutóval győzte le a nagy rivális Kozák Lucát. Az eredménye önmagáért beszél: a 11.56 nemcsak, hogy egyéni csúcs, de az ARAK kiválósága csak 1 századdal maradt el a junior országos rekordtól.

Takács Boglárka két egyéni csúccsal rukkolt elő Fotó: Fehér Gábor

A férfiaknál Szabó Dániel a harmadik előfutamban kapott helyet 100 méteren, s ha már ott volt, akkor 10.59-cel meg is nyerte azt. Dani a fináléban ebből még 8 századot tudott faragni, persze ehhez kellett Boros Bence (10.52) is, akivel Varga Tamás tanítványa a végsőkig óriási csatát vívott. Szabónak immáron ez volt a 7. (!) országos bajnoki címe.

A hölgyek 4x100 méter váltóversenyére 5 csapat gyűlt össze, a Takács Boglárka–Mátó Sára–Zsiga Mónika–Endrész Klaudia nevével fémjelzett gárda a győztes BHSE mögött másfél másodperccel, 46.94-gyes idővel végül a második helyet szerezte meg.

A második nap már inkább az időjárásról szólt, a szövetség szakemberei nemcsak az időrendi sorrendet változtatták meg, de néhány számot töröltek a programból. Azt még láthattuk, ahogy az Akadémia színeit képviselő dunaújvárosi Endrész Klaudia 5.94 méterre repül női távolugrásban, de amire a hetedik versenyzőre került volna a sor, addigra már lefújták a megmérettetést.

400 méter gáton két futamot rendeztek, az összesített eredmények alapján Mátó Sára végzett az élen, aki egyedüli indulóként tudott egy percen belül kerülni (59.01).

Női 200 méteren Takács ismét elővarázsolt egy egyéni csúcsot (23.73), míg Szabó ugyanezen a távon ezüstérmes lett az uraknál (21.18).

A férfi kalapácsvetésbe ugyan belekezdtek, de jött az eső, s elmosta a záró számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában