Sport

2017.03.26. 19:15

Alba FKC: Alulmúlták önmagukat

Győzelmi reményekkel kelt útra, súlyos vereséggel tért haza az Alba FKC, 13 góllal kikaptak a Duna-parton.

Horog László

Ipress Center-Vác-Alba Fehérvár KC 31-18 (14-8)

Vác, 700 néző, vezette: Bacs, Bóna

Ipress Center-Vác: ARENHART - NASCIMENTO 7 (5), Soós 4, Temes 2, HELEMBAI 4, BASIC 4, RADOSAVLJEVIC 6, csere: Balog J. (kapus), Hámori, Farkas V., Sz. Vukcsevics 1, Jovetic 1, Szondi 2, Kácsor. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Alba Fehérvár KC: Herr O. - Lavko 1, Piedade 2, Hajduch 1, BANDELIER 5, Mendy 1, Pelczéder 1, csere: Sipeki (kapus), Tilinger 3 (3), Klikovac, Ishitate, Májer 2, Kazai 2, Boldizsár. Vezető-edző: Deli Rita

Kiállítások: 4, ill. 2 perc

Hétméteresek: 5/5, ill. 3/3

Biljana Bandelier jól játszott, öt gólt dobott az összecsapáson
Fotó: Molnár Artúr

Nem készült túl jó előjelekkel a váci bajnokira az Alba, a kulcsfigurának számító Gjorgjijevska a szombati találkozót megelőző napokban térdműtéten esett át, kihagyás vár rá. Ezzel együtt is optimista volt a hangulat a kezdés előtt az öltözőben, ám a mérkőzésen az eltervezett taktikából semmi sem valósult meg. A játékosok ordító ziccereket rontottak az első félidőben, a védekezésben elkövetett hibákat pedig kiméletlenül megtorolták a vendéglátók. Persze, nem csak a mezőnyjátékosok maradtak el az előzetes várakozástól, a kapusok sem tettek hozzá a teljesítményhez.

Szilágyi Zoltán, a Vác edzője: - Végig a kezünkben tartottuk a mérkőzés irányítását. A kapott gólok száma önmagáért beszél, kiváló védekezéssel alapoztuk meg a megérdemelt győzelmünket.

Deli Rita: - A váciak teljesítményéhez csak gratulálni tudok, mi viszont ezúttal a kézilabdázás minden elemében alulmúltuk önmagunkat.

Az Alba FKC szerdán, 18 órakor a Kisvárdát fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!