22°
11°

Alekszejev Tamara a döntőben

Róma – A női selejtezővel, két magyar hölggyel rajtolt az öttusázók világkupa-sorozatának harmadik versenye az olaszországi Rómában.

– Még maradt bennem remény az olimpiai kvótaszerzésre, de most már sokkal nehezebb a dolgom. Jó versenyt szeretnék hozni Rómában, nem is helyezésben gondolkodom, hanem, hogy minden számban eredményes legyek – vélekedett a római megmérettetés előtt az Alba Öttusa SE versenyzője, Alekszejev Tamara, aki a kairói vk-n 10. lett, majd két héttel ezelőtt nem jutott a riói világkupa döntőjébe.

– A lövészetet kell leginkább helyreraknom, megpróbáljuk a lehetetlent. Erős a mezőny, de én is erős próbálok lenni – tette hozzá a fehérvári öttusázó, akinek nincs még olimpiai kvótája, de ha értékes ranglistapontokat szerez a viadalokon, akkor is indulási jogot szerezhet a nyári játékokra. Ennek szellemében kezdett a római megmérettetés selejtezőjében. Alekszejev Tamara csoportjában viaskodott a világ- és olimpiai bajnok német Lena Schöneborn, vagy az Európa-bajnoki ezüstérmes francia Elodie Clouvel, de ez nem riasztotta meg a magyar lányt. Az úszást közepes teljesítménnyel tudta le, a 2:20,89-es ideje a 15. helyre volt elég, azonban a vívópáston remekelt. Alekszejev 16 győztes asszót gyűjtött és csak tíz alkalommal szúrták meg, így a vívás előkelő negyedik helyével fellépett az összetett hatodik pozíciójába. A kombinált számban így már nem kellett nagyot rohannia, s a 9. helyen jutott a döntőbe. Zs. Tóth Anna a 19. lett, lecsúszott a fináléról.Csütörtökön a férfiak selejtezőjét rendezik az olasz fővárosban, ahol Székesfehérvárt az AÖSE-s Strobl Krisztián, valamint a Volán Fehérvárból Málits István és a kvótáért harcoló Demeter Bence képviselik.

– A riói világkupán elért 9. helyem után magabiztosabban megyek Rómába – jelentette ki Demeter Bence. – A vívás terén sokat tanultam Rióban. Brazíliában kapóra jött, hogy komolyabb lovaspályát építettek, és kijött a lovastudásbeli különbség. Római emlékeim alapján mondhatom, hogy Olaszországban is sokat számít majd a lovaglás. Az elmúlt két hétben, a vívás és a lövészet terén próbáltunk javítani kicsit. Az idén kiegyensúlyozottan versenyző, s ezáltal a világranglista 7. helyén álló Marosi Ádám nem indul Rómában, de nem marad rivális nélkül a fehérvári legény. – Lehetséges, hogy a már kvótával rendelkező Kasza Róbert lesz az ellenfelem a riói olimpiai indulást illetően. A kecskeméti világkupán szeretnék komolyabbat mutatni, és fontos állomás lesz a moszkvai vb, hiszen a fiúknál még nem lefutott, hogy melyik két férfi versenyző indul az olimpián – mondta Bence.


Legolvasottabb

1
Halálos vonatgázolás Gárdonyban (frissítve!)
2
Fának hajtott egy személyautó Pákozd és Sukoró között
3
Három sérültje van a Budai úton történt balesetnek
4
Székesfehérvár akkor és most – Piac tér
5
A jövő év közepén kezdik az építését a fedett arénának Fehérváron
avatás
Átadták a Zentai Magyar Kamaraszínház új termét
Európa Liga / 22 perce
Pontokat vesztett a Milan és a Dinamo Kijev
Mindkét csapat döntetlent játszott.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *HOMAI LÁSZLÓ* *kislángi lakos* 57 éves korában elhunyt. Temetése 2017. október 25-én 11 órakor lesz a kislángi római katolikus temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik elkísérik és fájdalmunkban bármilyen formában osztoznak. Gyászló család
/"Küzdöttél, de már nem lehet, A csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, kit elfelejtenek, Örökké él, akit nagyon szerettek."/ Mély fájdalomal tudatjuk, hogy *KALESZDORFER JÓZSEFNÉ* *Kati néni* életének 90. évében csendesen elhunyt. Temetése 2017. október 21-én, szombaton 11 órakor lesz a dinnyési temetőben. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk, hogy *OZSVÁTH MIKLÓS* *volt BM főhadnagy (Rugó) és minőségellenőr az Ikarusban,* 2017. október16-án eltávozott közülünk. 80. évét megosztotta feleségével, Erzsivel, lányával, Zsuzsival, vejével, Jocóval, két unokájával, Diánával és Zsanettel és sok-sok barátjával. Temetése a szabadbattyáni katolikus temetőben lesz október 22-én 12.30-kor. Szeretettel várunk mindenkit a szertartás után a Pokol Pincébe.
/"Elmentem tőletek, nem tudtam búcsúzni, nem volt időm arra, el kellett indulni. Szívetekben hagyom emlékem örökre, ha látni akartok, nézzetek az égre."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *IMRE JÁNOS* *seregélyesi lakos* 58 éves korában elhunyt. Temetése 2017. október 21-én 15 órakor lesz a seregélyesi református temetőben. A gyászoló család
Soponya / 2 órája
A kézmosás világnapja az iskolában
V. Varga József
Elitbajnokság / 2 órája
A legjobb hazai utánpótlás öttusázók bizonyíthattak a bajnokságon
Horog László
Európa Kupa / 2 órája
Jobb volt a Herzliya – A fehérvári tréner szerint a védekezésen múlt
Horog László
Erste Bank Eishockey Liga / 3 órája
Rettentő nehéz lesz a Fehérvár AV19 jégkorong csapatának
Ferencz Balázs
Dunaújvárosi Kohász KA / 3 órája
Fájó fiaskóba szaladtak a Dunaújváros kézis lányai
Ferencz Balázs
Fehérvári Titánok / 3 órája
Többet kell tenni a Fradi ellen
Káldor András