Sport

2009.08.15. 02:29

Alcoa FKC: egy győzelem, egy vereség

Békéscsaba - Az Alcoa-FKC női kézilabdacsapata Békéscsabán nemzetközi tornán vesz részt. A nyitó napon a fehérváriak két mérkőzést játszottak.

Silye Sándor

Békés megye székhelyén négy csapat feszült egymásnak. A nemzetközi tornán a házigazda Békéscsaba, az Alcoa-FKC, illetve a szerb Kikinda és a román Nagybánya együttese vett részt. A székesfehérvári kézilabdázók délelőtt a ZRK Kikinda együttese ellen léptek parkettre. Az alcoások magabiztosan győztek 37-30 (17-13)-ra. A csapat összeállítása Szikora - Kovács 2, Zsigmond 2, Rádl 3, Tilinger 6 (1), Bernataviciute 10, Vincze 8, csere: Trimmel (kapus), Azari 3, Bízik 1, Kocsis 1, Németh N., Németh K. 1 összeálításban játszott. A mérkőzés 30-28-as fehérvári vezetésnél dőlt el, amikor Trimmel ziccert hárított, majd ezt követően a társak zsinórban öt gólt dobtak, és ezzel alakult ki az a különbség, amelyet megtartottak a végéig. A társaság gyakorlatilag végig vezetve magabiztosan győzött. A siker záloga az volt, hogy a meghatározó emberek mellett a fiatalok is hozzátették a magukét a csapat játékához. Örömteli volt az ifjú Szikora, Tilinger jó játé- ka, de a többi fiatal és rutinosabb kézilabdázó is reményteli produkcióval rukkolt elő.

 

Este az Alcoa-FKC a vendéglátó Békéscsaba ellen mérkőzött. Az összecsapást a a viharsarki alakulat 36-23 (17-9)-ra nyerte. A sokat variáló fehérváriak legeredményesebb játékosai Bernataviciute (9), Vincze és Tilinger (4-4 gól) voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!