Sport

2017.05.17. 19:05

Hatvanhét gól, ebből negyvenhét az Alba Fehérvár KC neve mellé került!

A női kézilabda K&H Liga NB I 25. fordulójában a már kiesett Kispest NKK otthonában lépett pályára az Alba Fehérvár KC, és egy elképesztően sok gólt hozó találkozón könnyedén nyert.

Szupkai Gábor

A szerdai meccstől mindenképpen győzelmet várok! A két pontért utazunk el, szeretnénk gyarapítani az idegenbeli győzelmek számát! Csapatként kell játszanunk, és akkor nem lehet gond! - mondta Tilinger Tamara a mérkőzés előtt.

Nos a gond szó az, ami utoljára jut eszébe valakinek, ha a már kiesett, eddig mindössze négy pontot összegyűjtő, utolsó helyezett Kispesthez utazik.

Herr Orsolya rögtön védéssel tudatta, hogy jó formában van, a túloldalon Lavko okozott fájdalmat a kapufának. A következőhazai támadásnál kétszer a fehérvári fal, majd ismét Herr hárított. Végül Bandelier törte meg a gólcsendet, majd Ishitate, Májer és Kazai is betalált, válasz azonban nem érkezett, a Kispest szélről, átlövésből is csak rossz lövéseket tudott felmutatni, így hat és fél perc után, 0-4-nél időt kért a hazai mester, Béki Nagy Bertalan. Ezután végre kaput találtak a hazaiak, de a védekezésükön nem sikerült javítani. 3-9-nél érkezett az első kiállítás, Lavko volt a kelleténél durvább, de az emberhátrányból is az Alba jött ki jobban, a kispestieknek csak Fundák Annamária gólja miatt volt okuk örülni,aki egy labdaszerzés után saját kilenc métereséről lőtt a fehérvári kapuba. Szépen csordogáltak a percek, de az edzők a rengeteg labdaeladás miatt bosszankodhattak. Talán emiatt is kért időt Deli Rita, mert az ő lányai is kezdtek egyre többet hibázni, bár az eredmény nem adott okot komoly aggodalomra, 5-12. Ellenben a megbeszélés után feljöttek négyre a kispestiek, de itt megálljt parancsolt az Alba, 9-13-nál újra kicsit felpörögtek, még Herr Orsolya is gólt szerzett. Az első félidő utolsó két találatát a hazaiak szerezték, de ez is csak arra volt elég, hogy öt gólra zárkózzanak, 15-20.

A pihenőt követően egyértelműen az Alba percei következtek, előbb Biljana Bandelier kezdte nagyon megszórni a Kispestet, a különbség elkezdett rohamosan nőni, a 40. percre már tíz volt közte. 17-27. Ekkor Pelczéder Orsolya következett, aki ugyan egy kihagyott ziccerrel kezdett, majd villámgyorsan javított, és szempillantás alatt négyszer is beköszönt. A Kispesten még az időkérés sem segített, igaz a rövid megbeszélés után Sipeki Flóra állt már a vendégkapuban aki nem könnyítette meg a hazaiak dolgát, többször is az ő védésével zárult egy kispesti akció. A félidő közepén már az a veszély fenyegetett, hogy kétszer annyit lő az Alba, mint a Kispest, 17-33. Ezt azonban végül elkerülték a hazaiak, de a mérkőzés hátralévő idejében is sűrűbben potyogtak a vendégtalálatok. Hol Májer Krisztina , hol Jelena Lavko, vagy éppen Elena Gjorgjijevska dobott gyors egymásutánban több gólt, így végül ha kétszer annyit nem is dobott az Alba, de könnyedén 25-42-re nyert Soroksáron. Volt már ennél nehezebb dolga is Deli Ritáéknak.

Kispest NKK-Alba Fehérvár KC 25-42 (15-20)

Soroksár, Vezette: Babicz G., Haskó T., Demény Gy., Vattay G.

 

Kispest: Brunner 1 - Vígh, Bárdi 5, Fundák 3, Trizno, Polics 2, Kiss 3 (3). Csere: Nenezic, Bozsó (kapus), Tamás, Kosik, Balogh V. 8(2), Bárdi 5 (1), Pintér 3, Petrovszki, Felső.

Edző: Béki-Nagy Bertalan

 

Fehérvár KC: Herr O. 1 - Májer 5, Lavko 7 (2), Hajduch 1, Ishitate 5, Bandelier 7, Kazai 4. Csere: Sipeki, Vajk (kapus), Gjorgjijevska 2, Tilinger 2, Mayer 4, Pelczéder 4, Rózsás, Klikovac, Boldizsár 1 (1), Rideg.

Edző: Deli Rita

 

Hétméteresek: 9/6 illetve 3/3 Kiállítások: 4 perc illetve 8 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!