Sport

2015.07.10. 13:03

Albás finn-dingi sikerek

Agárd - A Velencei-tavon rendezték meg a hagyományos Laurel Kupa finn-dingi vitorlás versenyt, ahol jól szerepeltek a fehérvári hajósok.

Silye Sándor

Sipos Péter (j) átveszi a grand masters győztesnek járó díjat

Benépesült a tó vize színes vitorlákkal, a jó szelet a saját hasznukra befogni szándékozó vitorlásokkal. A viadalon a rendező Alba Regia SC versenyzői szép sikereket értek el. Ugyanis: a Grand masters kategória dobogós helyeire csak az albások állhattak fel az eredményhirdetés alkalmával. Közöttük a végső sorrend az alábbi: Sípos Péter győzött, az ezüstérmet Sulyok Miklós szerezte meg, a bronz medál Demeczky Mihály nyakába került. A Legend kategóriában az osztrák színekben induló Gál Csaba győzött, az Alba Regia SC versenyzője, Schőmer András a 2. helyen végzett.

- Az átépítés miatt most kissé helyszűkén vagyunk, mivel az udvar átmenetelig összement. A fiatalok kiöregedtek, a következő utánpótlás csapatra várni kell, a középkorúakban vagyunk erősebbek. A bevételünk meghatározza a lehetőségeinket, a tagdíjak mellett vannak támogatóink, mint a mostani verseny névadója, és még néhányan mások. A finn-dingiben vagyunk erősek, a laser hajóosztályban van három aktív versenyzőnk, de legalább hárman vannak előttük, így az olimpiára aligha mehetünk. A laser hajóosztály felkészülése kerülne annyiba, mint a klub egész költségvetése. De a lényeg: létezünk, és készülünk a szeptemberi országos bajnokságra, ahol Berecz Zsombort aligha tudjuk legyőzni, de érmekben azért reménykedünk - összegzett Sipos Péter, az Alba Regia SC vezetője, lelke, motorja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!