Sport

2012.07.17. 15:38

Albacomp Fehérvár: Szabó Zsolt egy évre aláírt

A legutóbb bajnoki ezüstérmes szombathelyi Falco csapatától egy évre az Albacomp Fehérvár csapatához szerződött Szabó Zsolt, alias Szöszi, a válogatott kosárlabdázó.

Matók János

- Korábban azt ígértem, hogy minimum egy-két minőségi magyar játékost igazolunk az új szezonra. Az első lépés most megtörtént, hiszen Szabó Zsolt, alias Szöszi, aki a legutóbbi szezonban a Szombathely játékosa volt, egy éves szerződést írt alá hozzánk. A négyes poszton bevethető erőcsatár komoly erősítést jelent, de természetesen tovább folytatjuk a csapat építését - jelentette be az örvendetes hírt Halm Rolland, az Albacomp Fehérvár ügyvezetője.

A négyes poszton szereplő Szabó alapembere volt a szombathelyieknek, az alapszakaszban 12,2 pont- és 6,5 lepattanó-átlaggal, a rájátszásban, ahol a bajnoki döntőig menetelt csapatával ezek a mutatók 10,8, illetve 6,1 voltak. Jelenleg a magyar válogatott keretével Győrben készül az Eb-selejtezőkre, de már korábban bejelentette, hogy nem marad a Falcónál, azóta is folytak a találgatások a jövőjével kapcsolatban.

Ezeknek immár vége: Szabó Zsolt a 2012-13-as idényben Fehérváron játszik. Vele a poszton szóba jöhető egyik legjobb hazai kosárlabdázó érkezik Braniszlav Dzunics vezetőedző fehérvári csapatába. Az Albacomp Fehérvár felkészülésbe természetesen majd a válogatott programja után kapcsolódik be Szabó Zsolt, aki Lekli József és Medve Máté után a harmadik igazolása a fehérvári klubnak. Nyitott kérdés még Keller Ákos személye, aki Amerikából már hazatért, s most ő is a válogatottnál készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!