Sport

2016.11.01. 19:30

Alba-MÁV: vereség - Hetedik bajnokiján ötödször is pont nélkül maradt

Balatonboglár - A férfi kézilabda NBI/B 7. fordulójában az Alba-MÁV-Előre szoros mérkőzésen maradt alul a rendkívül fiatal hazaiak ellen.

Krebsz András

NEKA-Alba-MÁV-Előre SC 32-31 (16-14)

Urányi János Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Horváth P., Marton.

Alba-MÁV: Pulai - Tolnai 2, Gyimesi 6, Csóka 4, Székely 1, Venczel 6, Vízler 1. Csere: Varga B. (kapus), Vörös 1, Bárdos 3 (2), Soha 1, Falkner 3, Schekk 3. Vezetőedző: Kurán István.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4

Venczel Attila hat gólig jutott
Fotó: Molnár Artúr

Az elmúlt hetek gyengébb teljesítménye után égető szüksége lett volna a pontokra Pulaiéknak, a mezőny legfiatalabb játékosállományával rendelkező NEKA otthonában reális esély kínálkozott az első idegenbeli győzelem begyűjtéséhez. A kezdéstől fej-fej mellett haladtak a csapatok, a szigorú játékvezetői ítéleteknek és a kevesebb hazai hibának köszönhetően a Balaton-partiak vonulhattak minimálisabb előnnyel a szünetre.

Térfélcserét követően Székely Nikola hamar a kiállítás sorsára jutott, ennek következtében többször zavar támadt az Alba védekezésében. Venczel vezérletével mínusz ötről egyre zárkóztak a vendégek, még sem sikerült Gyimesiéknek a pontszerzés, vereségükkel a székesfehérváriak az utolsó előtti pozícióba csúsztak vissza.

- Az előző mérkőzéshez képest harcosságban előrébb léptünk. Sajnos dombbal felfelé játszani nagyon nehéz, a NEKA kiélvezte a hazai pálya minden előnyét. Nem érdemeltünk vereséget - nyilatkozta csalódottan Kurán István, a fehérváriak mestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!