Sport

2016.10.17. 18:45

Alba MÁV: újabb vereség - Legutóbbi öt bajnokiján egyetlen pontot gyűjtött az Alba-Máv Előre SC

Székesfehérvár - A férfi kézilabda NBI/B 6. fordulójában a rengeteg hibával játszó Alba ismét vesztesen hagyta el a játékteret.

Krebsz András

Alba-MÁV Előre SC-Balatonfüredi KSE U23 20-27 (10-14)

VOK, 200 néző, vezette: Ágnecz, Sipos.

Alba-MÁV: Pulai - Tolnai 1, Gyimesi 4, Csóka 1, Székely, Schekk 1, Balogh 2. Csere: Varga B. (kapus), Venczel 4 (2), Vörös 2, Soha, Bárdos 4 (1), Vízler 1. Vezetőedző: Kurán István.

Eredmény alakulása: 8. perc: 4-4, 15. p.: 5-7, 23. p.: 7-12, 37. p.: 13-18, 45. p.: 16-21, 53. p.: 18-25. Kiállítások: 10, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 7/4

Bárdos Gergő (fehérben) négy gólt dobott a Balatonfürednek Fotó: Molnár Artúr

Enerváltan kezdte a találkozót a házigazda, ami a veszprémi fiaskó tükrében érthető módon nem kápráztatta el túlságosan a fehérvári publikumot. Székelynek nem ment beállóban, őt már a 17. percben Vörös váltotta a pályán. Gyimesi szokás szerint sokat vállalt, de számos hiba csúszott a balátlövő játékába. Tolnai és a sérüléssel bajlódó Balogh sem remekelt, mindkét szélsőnek egy félidő jutott szombat este. Csóka nem tudott vezéregyéniséggé válni, az irányító ritkán talált jó megoldásokat. Schekk először kezdett a szezonban, a fiatal átlövő az első félidőben mindössze egyetlen gólig jutott. Pulai két hetesen kívül ugyan számos füredi ziccert is megfogott, ám több vendég találatban is benne volt a hálóőr, a szünetre négygólos hátránnyal vonulhatott az Alba. A folytatásban Vízler és Gyimesi kerültek a szélre, Bárdossal pedig átlövőben próbált meg frissíteni az Alba trénere. A második játékrészben sokáig nem tudott közelebb zárkózni a hazai alakulat, de a 47. percben, mínusz háromnál mégis felcsillant a remény a pontszerzésre: két füredi találat, valamint Gyimesi kiállítása azonban izgalommentes utolsó tíz percet eredményezett.

- Finoman szólva sem úgy alakult a mérkőzés, ahogyan azt szerettük volna, a rengeteg hiba megpecsételte a sorsunkat - értékelt Kurán István, a hazaiak mestere az összecsapást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!