Kosárlabda

2017.10.26. 21:07

A szezon rangadója – A Szolnok érkezik pénteken este

SZÉKESFEHÉRVÁR Pénteken, 18.45-kor a szezon egyik legnagyobb meccsét rendezik a Gáz utcai sportcsarnokban. A Szolnoki Olaj kosarasai érkeznek.

Horog László

Az irányító, Kasey Hill passzaira és pontjaira is nagy szükség lesz az Olaj elleni derbin

Fotó: Pesti Tamás

Másfél éve a felek vívták a bajnoki döntőt, az alföldiek nagy csatában, 3-1-es összesítéssel bizonyultak jobbnak. A tavalyi szezon nem alakult az elvárásaiknak megfelelően, a februári, győri kupadöntőt elvesztették a fehérváriak ellen, a center, Lóránt Péter a dudaszó előtt szerzett, bravúros duplájával. A bajnoki finálétól pedig nagyon távol voltak a szolnokiak, a negyeddöntőt elbukták a ZTE-vel szemben, a zalaiak találkoztak az Albával az elődöntőben. A fehérváriak nyertek, ahogy ezt tették a fináléban is, a Falcóval szembeni páros csata során. Azóta eltelt közel fél év, nagyot változott a világ Szolnokon és Fehérváron is. Az Olaj a nyáron komoly erősítésekbe kezdett, visszaigazolta Sevillából a vajkezű Sztrahinja Milosevicset, valamint sikerült megtartania a hazai nehéztüzért, Vojvoda Dávidot, hogy csak a legnagyobb fogásokat említsük. A bajnokságot négy győzelemmel kezdték, vezetik a tabellát, az Alba egyelőre az alsó régióban helyezkedik, 1 győzelemmel és 3 vereséggel. A kék-fehérek sok gonddal küzdenek, a nemzetközi porondon, az Európa Kupában két vereséggel kezdték a csoportkört, a hét elején a belga Charleroi csapat győzött 72-60-ra az Alba Regia Sportcsarnokban. A fehérváriak reményei szerint a sérültek lassan visszatérhetnek.

Az irányító, Kasey Hill passzaira és pontjaira is nagy szükség lesz az Olaj elleni derbin
Fotós: Pesti Tamás

A palánk alatt kulcsfigurának számít a porccal műtött csapatkapitány, Lóránt és a nyári, első edzőmeccsen – a Szolnok ellen -, egy ütközés során idegsérülést szenvedett Chris Horton már tréningezik, de játékukra kevés az esély. Az Alba ezzel együtt is nyerni szeretne, az utóbbi hetek kudarcai után szükség is lenne a sikerélményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában