sorsolás

2017.10.12. 17:34

Az Alba kosarasai jövő szerdán, hazai pályán kezdenek

SZÉKESFEHÉRVÁR – A nemzetközi szövetségben kisorsolták a FIBA Europe Cup csoportjait. Az albások fehérorosz, belga és izraeli csapattal találkoznak.

Horog László

Az irányító, Kasey Hill jól mozgatta a fehérváriakat a DEAC elleni, hazai bajnoki derbin

Fotó: Koppán Viktor

Szerdán délben a nyitott kérdések is eldőltek. Azt napokkal korábban sejteni lehetett, hogy a BL-ből kieső fehérváriak az Európa Kupában

a fehérorosz bajnok Tsmoki Minsk, a belga Proximus Spirou Charleroi Basket gárdájával küzdenek közös csoportban, szerdán pedig az is kiderült, hogy negyedikként az izraeli Bnei Rav-Bariach Herzliya csatlakozik a kvartetthez. A belga válogatott a kora őszi Eb-n hasonlóan jól szerepelt, mi a magyar gárda, a fehéroroszok mindig erősek, a kezdő ötösben jellemzően minőségi, amerikai légiósokat vonultatnak fel. Az izraeli kosárlabda erejét pedig nem kell különösebben ecsetelni, a bajnokságuk erős, a nemzetközi porondon mindig ütőképes csapatokkal szerepelnek.

A fehérváriak október 18-án, azaz jövő szerdán, hazai pályán vívják az első derbit a Hezliya csapatával. A felek megegyeztek, a meccs 18.15-kor kezdődik a Gáz utcában. Az ügyvezető, Simon Balázs elmondta, a többi klubbal megkezdődtek az egyeztetések a további versenynapokat illetően. Ami biztos, a csapatra komoly feladatok várnak, kettős terheléssel, a hazai bajnokságban és a nemzetközi porondon. Az edző, Dzunic Branislav szerint az mindenképpen biztató, hogy szerdán este, a DEAC elleni, 91-72-re megnyert bajnokin Macon és Fenner pályára léphetett.

Az irányító, Kasey Hill jól mozgatta a fehérváriakat a DEAC elleni, hazai bajnoki derbin
Fotós: Koppán Viktor

- Sok a sérültünk, az feltétlenül jó hír, hogy a center, Macon teljesen egészséges, valamint a bordatörése után Fenner is tudta vállalni a játékot. A kulcsembernek szánt bedobó, Simpson rehabilitációja jól halad, valamint Horton is gyógytornára jár. Reményeink szerint a porccal műtött csapatkapitány, Lóránt Péter is rövidesen visszatérhet. Örülök a debreceniek elleni, szerda esti, magabiztos győzelemnek. A játékunk egyelőre nem tart ott, ahol szeretnénk, még idő kell, hogy összecsiszolódjunk, de az előrelépés látható. Jó jel, hogy sok lepattanót szedtünk és sok gólpasszt adtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában