Sport

2013.06.09. 17:29

Alba Fehérvár: akik mentek, s akik maradnának

Székesfehérvár - A Bericap Alba Fehérvár kosárlabdázói múlt vasárnap megnyerték a bajnokságot, majd a hétvége előtt tudtuk, hogy többen szedték a sátorfájukat, és távoztak. Furcsa, de nem a süllyedő hajót hagyták el sietve...

Silye Sándor

Keller Ákos, a saját nevelésű válogatott nyitotta meg a sort, a Szolnok gyorsan  nyilvánosságra hozta, hogy leigazolta a játékost. Megértjük Ákost, és a javára írjuk, hogy  a bajnoki döntőben teljes erőbedobással küzdött új csapata ellen. Rövidesen megtudtuk, Lekli József, az Alba harcos centere Zalaegerszegre igazolt. A palánk környéke gyorsan kiürült hát Fehérváron...

- Egy dolog indokolta részemről a váltást: a játékpercek. Nagyon jó volt Székesfehérváron, első felnőtt bajnoki aranyérmemet szereztem meg itt. És persze tisztában vagyok vele:  ki tudja, mikor lesz részem ilyen "aranyos" örömben? Tény,  egy vagy két lépcsőfokkal lejjebb lépek, de a játékos akkor érzi magát játékosnak, amikor  játszhat. Köszönöm a fehérvári szurkolóknak a buzdítást, a társaknak a barátságot - mondta.

Juhos Levente nem titkolta: keresték Kecskemétről, hívják Paksra, de első számára a Fehérvár ajánlata (Fotó: Nagy Norbert)

A következő távozó, a sikerek kovácsa, a mester,  Dzunics Braniszlav. Három év után visszamegy Paksra, ahonnan nem a legszebben távozott.

- Úgy éreztem, váltanom kell. Ami volt Pakson, az már a múlt időt jelenti, olyan szakmai lehetőséget vázoltak fel, amire nem tudtam nemet mondani. Székesfehérvár örökre a kedves városom marad,  és jövőbeni sikereimben is benne lesz mindaz, amit az Alba edzőjeként tanultam -  vélte.

Juhos Leventét a Kecskemét csapatával hozták össze, de Pakson is szívesen látnák...

- Nem csupán  e két helyről kerestek, több helyre is hívnak. Azonban elsőként a fehérváriak ajánlatát hallgatom meg, a többiek csak ezután jöhetnek. Ha meg tudunk egyezni, mindenképpen maradok, hiszen jól éreztem magam itt, ráadásul az első bajnoki aranyamat is itt szereztem, és mint tudjuk, mindig az első a legkedvesebb. A város, a társak, a vezetők, a szurkolók széppé tették az itt eltöltött időt. Mindezt elmondtam Dávid Kornélnak, Halm Rollandnak, és ha kellek, maradok - jelentette ki a fiatal erőcsatár.

A bajnokcsapat két meghatározó játékosát faggattam még arról: maradnak, vagy követni fogják a távozókat...?

- Nem kerestek még sem Székesfehérvárról, sem más városból. Előbb meghallgatom, mit mondanak Dávid Kornélék, addig nem foglalkozom mással. Sok mindentől függ a folytatás, de a szándék megvan bennem, hogy maradjak  - szólt emígy Szabó Zsolt.

- Rajtam semmi nem múlik,  de kettőn áll a vásár. Gyerekként, majd most is szép éveket töltöttem itt, és ugyan  keresnek máshonnan is, de Székesfehérvár az elsőség - jelentette ki Supola Zoltán.

Sem Dávid Kornél, sem Halm Rolland nem volt Székesfehérváron, így Matus Gábort kérdeztük: mit tud mondani a jövő csapatáról?

- Csak annyit tudok: indulni akarunk a nemzetközi kupában, és itthon is meghatározó csapat akarunk maradni, tehát ütőképes csapatot kell  kialakítani. Neveket nem akarok mondani, de tárgyalunk a mi játékosainkkal és más magyar kosárlabdázókkal is. Az amerikaiak elmondták, szeretnék kipróbálni magukat más országban. Augusztus, szeptemberre tudni fogjuk a külföldi lehetőségeinket - foglalta össze a szándékot Matus Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!