Sport

2013.01.04. 20:37

Alapszakasz: Fehérvár-Salzburg: 4-1 ide!

Székesfehérvár – A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata pénteken a Salzburg együttesét fogadta. A két egymással holtversenyben álló legénység csatáját remek játékkal a Sapa nyerte.

Silye Sándor

A héten már volt egy Sapa-Salzburg találkozó. Az „előjáték” jól sikerült, hiszen a Sapa Fehérvár AV19 U20-as juniorjai a Red Bull Salzburg legénységét fogadták, és 5-2 (2-2, 3-0, 0-0)-ra nyertek. A csapat góljait Vincze 2, Pillok, Arany, Szabó K. lőtte.

Ha nem is ilyen különbséggel, de csak egy góllal, akár hosszabbításban, vagy szétlövésben is nagyon kellett volna a hazai siker a felnőttek mérkőzésén. De ez nagyon nehéz feladatnak ígérkezett. Annak ellenére, hogy az amúgy bitang erős Red Bull Salzburg egy hónapja még tisztes távolból figyelhette az előttük álló fehérváriakat a táblázaton. A két csapat az utóbbi hetekben ellentétes utat járt be, a salzburgiak szinte nem tudnak kikapni, míg a fehérváriak többször maradtak alul, mint győztek. Hullámvölgyben volt a Sapa együttese, reméltük, ma megkezdik a kikászálódást a gödörből. Ebben bíztak az AV19 hívei, vezetői, szakvezetői, játékosai. Pedig nem jó jelekkel kezdődött. Annak örülhettünk, hogy Adam Munro visszatért, annak nem, hogy Tokaji és Durco még mindig hiányzott. A vendég RBS a mezőny második leggólerősebb csapata, 141 alkalommal zörgették meg ellenfeleik hálóját , ezzel szemben 106 gólt kaptak, ugyanez a Sapa esetében: 112-114.

 

Vajda Tibor, nyerte a licitálást Palkovics Krisztián mezére (jobb szélen). Középen Horváth Éva, a Szeta 4kommunikácios vezetője. Bal szélén Palkovics Krisztián (Fotó: Koppán Viktor Dávid)

Végre ismét a Sapa csapatának a kedvelt arcát láthatta  a nagyérdemű, harcosan, odaadással, lendületesen és ötletesen jégkorongozott az együttes. A győzelem kulcsa mégis a zseniális védekezés volt, a „sógorok” alig jutottak lehetőséghez. Nem túlzás: a Sapa Fehérvár iskola játékkal győzött! A kezdés előtt Palkovics Krisztián adta át az  árverésen elnyert mezét Vajda Tibornak.

Az első percek a vendégeké voltak, de az 5. percben Benk, Magosi akció kecsegtetett először a siker lehetőségével. A 7. percben Sapa tűzijáték volt két helyzettel, de mentettek a salzburgiak. A következő hosszú perceket a Fehérvár uralta, de gól nem született az első harmadban. Sőt, kiállítás sem volt, így nemcsak jó, de sportszerű is volt a csata!

Jól, góllal kezdődött a találkozó középső szakasza, Johansson vezette be a pakkot az ellenfél védő harmadába, passzát Banham vágta a kapuba, 1-0. A házigazdának több helyzete volt  mint a vendégeknek, összeszedettebb, átgondoltabb volt a játékuk is. Munro aratott nagy tapsot nem csak a védéseivel, hanem azzal, amikor messze a kapujából kikorcsolyázva mentett nehéz helyzetben. Jól védekezett az AV19, a Salzburg játékosai sokszor lövő helyzetbe  sem tudtak kerülni. Apró hazai lépéselőnnyel vágtak neki a felek a „zárórának”.

Banham ugrott ki egy pakkal, okosan visszajátszott Prattnek, aki egyből a kapuba bombázott, 2-0. Nem lankadtak az otthon játszók, lehetőségeik is voltak. Az 51. percben háborogtak a kedélyek Welser  egy bulinál leütötte Baileyt, 5 percet kapott és véglegesen kiállították. Ezt gyorsan kompenzálták a sporik, két fehérvári játékost is kiállítottak szép sorjában. Még maradt egy kis idő az előnyből, ezt Sofron köszönte és használta ki, 3-0. Egy perc sem telt el, amikor az 55. percben Benk is beköszönt, 4-1, majd újabb perc múlva Duco is megtette ezt, 4-1. Győzött a csapat és még él a remény!

A fehérváriak vasárnap 17.30 órakor Linzben játsszák a következő mérkőzésüket.

Sapa Fehérvár-RB Salzburg 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)

Székesfehérvár, néző, vezette: Kamsek, Potokan, Hribar, Kovács.

Sapa: MUNRO – Orbán (1), SILLE, MAGOSI (2), Bailey (1), BENK 1 – PRATT 1, Hetényi, Metcalfe (1), JOHANSSON (1), BANHAM 1 (1) – Pozsgai, Horváth, Ladányi, Vas M., SOFRON 1 – Varga, Hajós, Kovács, Sikorcin, Mihály, vezetőedző: Jan Neliba.

RB Salzburg: Brückler – Davison, Boychuk, REGIER, Komarek, Latusa (1) – Glenn, Mühlstein, Duncan (1), Duco 1, Samardzic – Heinrich, Duller, Kristler, Cullen, Di Benedetto – Trattnig, Pallestrang, Puschnik, Welser, Obrist, vezetőedző: Pierre Pagé.

Kiállítások: 6 illetve 9 perc és végleges kiállítás (Welser).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!