Sport

2013.02.13. 18:37

Akadémisták játéka a Real Madrid ellen

Az NB II-es Aqvital-Publo Csákvár a Cegléd, a Puskás Akadémia FC a Sahtar Donyeck II, amíg az akadémia U19-es csapata a Real Madrid ellen lépett pályára edzőmérkőzésen.

Matók János

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjábn vitézkedő Aqvital-Publo Csákvár csapata - Gelei - Ambrus, Racskó (Sötét), Burucz, Hajdú - Imrik (Csordás), Feik (Burányi), Domokos (Domonyi) - Vinícius (Molnár Cs.), Rigó (Bondarenko), Ódé (Domján), vezetőedző: Bognár György -, szerdán a kellemetlen időjárásban, 50 néző előtt, Dala Géza játékvezetése mellett, a szintén NB II-es, de a Keleti csoportban szereplő Cegléd együttesét fogadta.

 

A találkozó végeredménye 1-1 (1-0) lett. A hazaiak góljánál Vinícius lövése a kapusról kipattant, s az érkező Rigó könnyűszerrel a kapuba lőtte a labdát. A vendégek a második félidőben Nagy Lajosnak köszönhetik az egyenlítésüket: az exvidis kiváló középpályás húzott kapura, majd pontos beadását értékesítette csapattársa.

A Csákvár uralta a játékot, de a helyzetkihasználásokkal ismét hadilábon álltak a játékosok, Bondarenko és Burányi elpuskázta a lehetőségeit.

 

 

 

A celglédi nagy Lajos (balra) és a csákvári Robert Feik versenyfutása a labdáért (Fotó: Pati-Nagy Bence)

A felkészülésben nincs megállás, az Aqvital FC pénteken, 14 órától az NB III-as Sárisáp csapatát fogadja. A felcsúti Puskás Ferenc Lbdarúgó Akadémia két csapata is külföldön lépett pályára. Az U19-es Videoton Puskás Akadémia ráadásul nem is akármilyen mérkőzésen: Spanyolországban, a Real Madrid korosztályos csapata ellen. A Fülöp (Kara) Vachtler, Fényes, Tamás, Bartal (Belényesi) Halász (Szelei), Géresi, Hudák Alex, Lorentz (Barcsay), Paudits, edző: Varga Károly összeállítású együttes tisztesen helytállt, hiszen 2-1 (2-0) arányú vereséget szenvedett.

A spanyolok mindkét találatát a center Sandro lőtte, amíg az akadémia első madridi gólját Belényesi szerezte. A második félidőt alaposan megnyomták a legények, a Reálnál több gólhelyzetet dolgoztak ki, de azok kimaradtak, pedig a döntetlen is reális lett volna.

- Bosszant az első félidő, mert gyengén lehet futballozni, de kishitűen soha, és mi ezt a hibát követtük el. Szünet után azonban sikerült megmutatnunk,hogy jó úton járunk, sőt a helyzetek alapján legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna egy patinás klub kiváló fiataljai ellen - mondta a mérkőzés után Varga Károly.

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjában listavezető Puskás Akadémia FC - Czirjék - Balog, Papucsek, Papp, Farkas N. (Nagy Zs.) - Soós, Polonkai - Baracskai, Luque, Kleinheisler - Gajdos, vezetőedző: Benczés Miklós - a törökországi Belekben Gajdos és Papucsek góljaival 2-2-re végzett az ukrán Sahtar Doneck U21 ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!