Sport

2014.01.23. 16:10

Aranyalma: olvasóink az újvárosi vízilabdázókra és a két kenusra voksoltak

A Fejér Megyei és a Dunaújvárosi Hírlap olvasói összesen 13 041 voksot küldtek be. Ezek alapján Fejér megye legjobb csapata 2013-ban a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület, legjobb felnőtt sportolója Vass András, a legjobb utánpótláskorú sportolója pedig Hajdu Jonatán lett, mindketten a Dunaferr SE kenus sportolója.

Matók János

A csapatok sorrendje: 1. Dunaújváros Főiskola Vízilabda Egyesület női csapata (összesen 1912 szavazat), 2. Dab.Docler jégkorong (1303), 3. Alba Fehérvár kosárlabda (1280). Felnőtt sportolók: 1. Vass András kenu (2236), 2. Demeter Bence öttusa (998), 3. Tábori Áron motorcsónak (996). Az utánpótláskorú sportolók: 1. Hajdu Jonatán kenus (1983), 2. Strobl Krisztián öttusa (1669), 3. Demeter Gergely öttusa (664).

- Nem gyűjtögettük eddig az ilyen díjakat, jelöltek is ritkán voltunk. Fejérben nagyon népszerűek, és sikeresek a csapatsportágak, s miután az Aaranyalma Díjról az olvasók döntöttek, ezért nagyra tartom a jelentőségét. Mert nagyon nagy boldogság, hogy elismerik a munkánkat, az eredményeinket. Ez nagy siker számunkra, s a további kemény munkára ösztönöz minket - mondta Mihók Attila, a DF női vízilabdázóinak a vezetőedzője. A csapat 2013-ban a bajnokságban és a Magyar Kupában is a 3. helyen végzett. Jelenleg 7 játékosuk Kasó Orsolya, Menczinger Kata, Csabai Dóra, Miskolczi Kitti, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, és Gurisatti Gréta tagja a felnőtt olimpiai válogatott keretnek.

Az újvárosi vízilabdázó lányok már a riói olimpiára is készülnek, a csapatból heten is tagjai a magyar válogatott keretének

- Valóban mi kaptuk a legtöbb szavazatot? - hitetlenkedett Menczinger Kata csapatkapitány, amikor értesült a tényről. - Nagyon örülök, gyorsan elmondom a lányoknak, ők is nagyon boldogok lesznek, ha megtudják. Ez egyértelműen a bizalmat jelenti felénk, s tovább motivál minket, hogy jó eredményeink legyenek az idén is.

Vass András rápihent 2013-ra, és jöttek is az eredmények

- A tavaly előtti szezont kihagytam, mert nem úgy jöttek az eredmények, kissé el is fáradtam. Aztán kipihentem magam, s újra elkezdtem kenuzni - emlékezett vissza Vass András, Hubik András vezetőedző tanítványa. Arra 2013-ban abszolút nem számítottam, hogy előbb az országos bajnokságon Varga Dáviddal bronzérmesek lettünk, majd kijutottam a világbajnokságra is, ahol a kenu négyes ezer méteres távon, Korisánszky Péterrel és Dáviddal, valamint Varga Dáviddal fellépünk a dobogó harmadik fokára. Egyébként Vargával az idén is együtt maradunk párosban. El kell mondanom, hogy meglepődtem, amikor a sportújságírók engem is jelöltek az Aranyalma Díjra, amelynek most én lettem a győztese. Köszönöm az olvasóknak a bizalmat.

Hajdu Jonatán az Európa-, majd a világbajnokságon is győzött

- Amit csak lehetett, azt 2013-ban elértem - értékelte a tavalyi szezonját a 17 éves Hajdu Jonatán, Molnár Gergely edző tanítványa. Az ifjúsági Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is aranyérmes lettem 200 méteren, amíg a vb-n a C2 ezer méteren a győri Khaut Kristóffal győztünk. Nagyon örülök a díjnak, a jelölésemre az ismerősök hívták fel a figyelmemet. Köszönöm azoknak az olvasóknak, akik úgy érezték, hogy én voltam a legjobb fiatal sportoló Fejérben.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!