Sport

2014.01.03. 14:50

FKC: a balatoni vereség után a klasszisokkal tűzdelt Győr a vendég

A tavaszi nyitómeccsen, december 29-én a Siófok nagyon, tizenkét góllal elporolta az FKC együttesét. A fehérvári lányok szombaton, 18 órakor a világ legjobb csapatát, a győrieket látják vendégül.

Horog László

Azari Fruzsina tisztes helytállást és szoros végeredményt remél

A múlt pénteki összecsapás adott tanulságot bőven. Ha nem a Győr lenne a soros ellenfél, akár azt a jelszót is kiadhatta volna a vezérkar: a következő, hazai derbin tessék azonnal javítani! Ám ez meglehetőség utópisztikusnak hat, főleg annak tükrében, hogy a világelső, minden poszton extraklasszissal rendelkező Győri AUDI ETO KC látogat a koronázó városba. Két, elbukott BL-döntő után tavaly tavasszal végre felléphetett Európa trónjára a zöld-fehér egylet, amely minden tekintetben a riválisok fölé nő. Köszönhetően a szisztematikus csapatépítésnek és a nagyvonalú támogatóknak, lényegében azt vesznek meg, akit akarnak, nem véletlenül pattogtattak, illetve pattogtatnak náluk jelenleg is olyan kézilabdázók, akiket bárhol szívesen látnának. Csak érzékeltetésül: a nemrég véget ért, szerbiai vb-n Görbicz lett a legjobb irányító, az újdonsült világbajnok átlövő, a vb legértékesebb játékosa, Amorim is a Rába-partiakat erősíti, de itt játszik az a másfél éve a podgoricaiakat BL-, majd a montenegrói válogatottat Eb-sikerre vezető, a méltán a planéta legjobb balkezes lövőjének tartott Bulatovics. De itt véd a norvég Lunde és itt ontja a gólokat honfitársa, Löke, akik ugyan a legutóbbi vb-n nem kerültek az álomcsapatba, de előzőleg szinte mindig ott voltak, rá-adásul klubszinten és a nemzeti csapattal is mindent elértek az elmúlt években.

A papírforma tehát a győri vendégek mellett szól, sőt, az utóbbi évek statisztikája is.

A fehérváriaknak már akkor is örülniük kellett, ha szoros meccset vívtak. Így volt 2010-ben, amikor csak hárommal, 28-25-re győztek a látogatók. Egy éve, 2012. december 30-án a félidőben még csak egy góllal mentek Görbicz Anitáék (11-10), ám végül nagyon megszórták Pal Oldrup Jensen tanítványait, 30-17-re nyertek. Az utolsó, az FKC számára szívmelengető szezon a 2006-2007-es idény, annak is tavaszi időszaka, az alapszakaszban és a rájátszásban is jobbak voltak, előbb 24-23-ra, majd 31-26-ra győztek itthon, aztán a következő szezon kezdete előtt, augusztus végén, Dunaújvárosban is diadalmaskodtak a Kulcsár Anita emlékére rendezett tornán. Pár nappal később edzőt is cseréltek Győrben, Róth Kálmánt Konkoly Csaba váltotta.

Azóta nem termett babér az FKC lányainak.

Ezúttal sem mi számítunk esélyesnek, a győriek más dimenziót képviselnek mondja a Siófokon három gólt szerző szélső, Azari Fruzsina. A helytállás a célunk, remélem, szoros mérkőzést vívunk. Abban biztos vagyok, hogy a hozzáállás más lesz, mint a Balatonon, ahol csak tíz percig játszottunk jól.

Sérüléssel és betegséggel nem bajlódik senki, a lányok pénteki programjában egy tréning és videózás szerepelt. Az elnök, Balássi Imre roppantul elkeseredett a múlt heti, balatoni produkció nyomán. Bízik abban, hogy a csapat ezúttal más arcát mutatja.

- Komolyak a céljaink, a bajnokságban és az EHF-kupában is a négy közé szeretnénk kerülni. Olyan vereségek nem férnek bele, mint amibe Siófokon beleszaladtunk. Szégyenteljes volt, nem láttam a tüzet a játékosokban. A Győr ellen természetesen ki lehet kapni, de nem mindegy, milyen játékkal.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!