Sport

2014.06.25. 17:45

A vidisek döntőztek - Barcelonában két U11-es piros-kék csapat remekelt

Nagy útra indult júniusban a Videoton FC U11-es labdarúgó-csapata, a piros-kékek két együttessel szerepeltek Barcelonában, egy nemzetközi tornán.

Bobory Balázs

A Videoton U11-es csapata Spanyolországban, Costa da Barcelona Maresme-ben vendégszerepelt egy nemzetközi tornán, mely a Komm mit International szervezésében 31. alkalommal került megrendezésre. A Palánki Csaba és Bárdosi Balázs edzők vezette 2003-as csoport két csapatot indított. 11 ország 156 csapata küzdött a végső győzelemért több korosztályban.

A piros-kékek az A csoportban Puskás Akadémia, míg a B csoportban Videoton FC néven szerepeltek, ezáltal is megköszönve mindkét klub támogatását. Utóbbiak a német Vach ellen kezdtek és nyertek magabiztos, szép játékkal, majd az olasz ASD Phoenix ellen mérkőztek Calellában. Az ellenfél korántsem a fair play szabályai szerint játszott, hiszen közvetlenül a mérkőzés előtt „igazoltak” két jól megtermett spanyol fiút és több, két évvel idősebb játékos is szerepelt náluk. Az erő, méret és korkülönbség egy félidőre rá is ijesztett a vidisekre, 0-3-mal vonultak a szünetre. A fehérváriak a második játékrészt hatalmas akarattal és lelkesedéssel kezdték és komoly mentális erőről tanúbizonyságot téve fordították meg a meccset, öt gólt rúgva a kékeknek. A Vidi az FK Tirana és az ukrán Levy elleni győzelemmel csoport-elsőként várta a folytatást.

A Puskás szintén albán ellenfelét győzte le nagy különbséggel, majd az évek óta a tornára visszatérő magyar FC Ajka tehetséges fiataljaival döntetleneztek egy kihagyott helyzetekben gazdag mérkőzésen. Az ukrán Okean és a német Haiterbach kiütésével azonban biztossá vált, hogy a fehérvári csapatok szerencsére elkerülték egymást az elődöntőben.

Teljes volt a siker Barcelonában, ahová további rangos nemzetközi tornákra várják vissza a Videoton fiatal labdarúgóit (Fotó: az egyesület felvétele)

A döntőbe jutásért mindkét meccsen óriási harc dúlt és ismét a társaság erejét mutatta, hogy a Puskás hátrányból fordítva nyert az olaszok ellen, míg a Videoton rendkívül tudatos, ötletes játékkal kerekedett felül az ajkaiakon. A döntőben a Pineda de Mar stadionban a srácok jó edzést kívántak egymásnak viccesen, ám a magyar himnuszt követően kiderült, hogy kimondottan kemény és izgalmas mérkőzésre van kilátás. Végül a helyzeteit jobban kihasználó Puskás győzött, de mi sem jelzi jobban a mérkőzés színvonalát, hogy a magyar szülőseregen kívül a német és angol fiatalokból álló szurkolók állva, hosszas tapssal jutalmazták a levonuló játékosokat. Néhány könnycsepp és nehéz pillanat után a fiúk mezt cserélve, már mosolygósan énekelték az „egy csapat vagyunk” rigmust és ünnepelték a barcelonai sikert.

Az eredménynél jóval fontosabb, hogy a gyerekek jó játékára más is felfigyelt és a tornát követően több klub is jelezte, hogy szívesen látná őket más rangos nemzetközi tornán is.

A leendő Videoton FC U12-es csapat távol Magyarországtól, Messiék árnyékában, Costa de Barcelonában remek játékkal búcsúzott edzőitől és öregbítette kicsit a magyar labdarúgás hírnevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!