Sport

2016.03.01. 20:21

A Videoton játékosai a továbbjutásban bíznak

Székesfehérvár –A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját egygólos előnyről kezdheti a Videoton FC.

Ferencz Balázs

A tavasz első tétmeccsén a Ferencváros vendégeként 10-ra nyert a Videoton FC. Feczesin Róbert szemfüles találata sokat ért, hiszen ezzel a góllal szerzett előnyt a Vidi a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A fehérváriak azóta is azt a játékukat keresik, mellyel sikeresek voltak a Groupama Arénában, s abban bíznak, hogy szerdán 18 órakor a felcsúti Pancho Arénában sem maradnak alul a bajnokságot egyébként toronymagasan vezető Fradi ellen.

– A szezonban mutatott teljesítménye alapján egyértelmű, hogy az ország egyik legjobb csapata az FTC. Ennek ellenére fegyelmezett, szervezett játékkal már tavaly ősszel, és most februárban is sikerült megnehezítenünk a dolgukat. Tudatosan álltunk vissza, és adtuk át a területet a Ferencvárosnak, akik amikor a védő harmadunkba értek, olyan agresszív védekezéssel találták szembe magukat, amivel nem is tudtak mit kezdeni. Az, hogy 1-0-ás előnyről várjuk a visszavágót, mindenesetre biztató. Plusz motiváció számunkra, hogy mivel a bajnokságban a vártnál sajnos gyengébben szerepelünk, így a Magyar Kupa megnyerése tudná szebbé tenni az idényünket –vélekedett a kupameccs fontosságáról Kovács István, a Videoton középpályása.

Fotó: Kricskovics Antal

– Négy éve vagyok a Vidi játékosa, és csupán ezt az egy serleget nem sikerült még a csapattal megnyernem Magyarországon, de biztos, hogy mindenki számára nagy motivációt jelent a Magyar Kupa. Az önbizalmunknak jót tett a Puskás FC elleni győzelem, annak azonban nem tulajdonítok nagy jelentőséget, hogy az FTC kikapott, nem hiszem, hogy ez nagymértékben befolyással lenne a szerdai visszavágóra.

Biztató lehet a székesfehérváriak számára, hogy mintha a Fradi is vesztett volna lendületéből. A hétvégi bajnokin úgy kapott ki a Honvédtól 2-0-ra, hogy helyzetet sem dolgozott ki Thomas Doll alakulata.

–Nem várhatjuk nyugodtabban a visszavágót –jelentette ki Feczesin Róbert, a Vidi csatára. –Az egy gól sok mindenre lehet elég, de kevésnek is bizonyulhat. Felkészülten várjuk a visszavágót. Nem ülhetünk az eredményre.

A fehérváriak öltözőjében nem volt beszédtéma, hogy a góllövést erén jelen pillanatban mintha csak Feczesinre számíthatna a Videoton. – Magyarország egyik legjobb csapatával találkozunk, nehéz mérkőzés lesz, de magabiztosan várjuk a visszavágót, mindent tudunk a Fradiról. Nagyon bízom benne, hogy ki tudjuk verni a Ferencvárost, s teljesen mindegy, kilövi a gólunkat. Agresszív stabil védekezésre alapozva próbálhatja meglepni az FTC-t a Vidi.

–A Magyar Kupa első meccsén is nagyon meddő volt az FTC mezőnyfölénye. Ha stabilak tudunk maradni hátul, akkor eredményesek leszünk – mondta a csatár. Fontos információ az MK visszavágót a helyszínen megtekintő hazai szurkolók számára, hogy a meccsnapon már nem lesz jegyértékesítés a Pancho Arénában, így aki nem rendelkezik belépővel, vagy bérlettel, ne induljon útnak. A bérletek érvényesek, a stadion kapui 16.30 órakor nyitnak, s ezeknél szigorú ellenőrzés várható. A találkozóra esernyőket tilos bevinni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!