Sport

2013.12.12. 21:52

A Videoton FC II-nek felemás a mérlege

Székesfehérvár – Az NB III-as labdarúgó-bajnokságban 16 fordulóban léptek pályára a Közép csoport csapatai.

Matók János

Közöttük a Videoton FC II, amely a tabella 7. helyén áll, miután nyolc mérkőzésen is döntetlenezett. „Fontos számunkra az, hogy milyen eredményt érünk el a bajnokságban. Mint a Videoton FC második csapata, nekünk minden alkalommal győzelemre kell játszanunk.

A csapat valamennyi játékosának és a szakmai stáb minden egyes tagjának úgy kell dolgoznia, hogy a hétvégi bajnokikon a győzelemért játsszunk. Azonban a győzelmek mellett van egy másik nagyon fontos feladatunk is, méghozzá az, hogy az itt szereplő fiatal játékosokat felkészítsük arra, hogy bármelyik pillanatban segíteni tudják az első csapatot. Ebben a szezonban több fiatal labdarúgó is bizonyítási lehetőséget kapott a Vidiben...

Elégedett vagyok a játékosokkal. A szezon kezdete óta arra törekedtünk, hogy a csapat olyan legyen, mint egy nagy és erős család, és úgy érzem, ezt sikerült is elérnünk. A fejlődésünket bizonyítja, hogy a szezon végéhez közeledve a bajnokikon egyre nagyobb volt a labdabirtoklási fölényünk, kézben tartottuk a mérkőzéseket. Sikerült gólhelyzeteket kidolgoznunk, sajnos azonban nem tudtunk minden alkalommal eredményesek lenni, ezen feltétlenül javítanunk kell a jövőben” – mondta a többi között Vitor Campelos, a Videoton FC II portugál vezetőedzője, a vidi.hu-nak adott, az őszi szezont értékelő nyilatkozatában. Ami a csapat szereplését illeti, azért lehetne jobb is.

Leginkább a 8 döntetlent illetően, hiszen hazai pályán a Dunaharaszti (1-1), a Maglód (0-0), a Gyula (0-0), és a Dabas (1-1) ellen győzelmet várt mindenki a Vidi II-től. De nagy pofon volt többek között az Orosházán elszenvedett 3-0, és a 2-1-es hazai vereség a Szekszárdtól. Bár a Vidiben több fiatal is szóhoz jutott, az alapcsapatban 4 idegenlégiós: a szerb kapus Pajovics, a brazil Thiago és Leo, valamint a portugál Lupeta – ha nem volt éppen sérült – stabil játékosnak számított. Ám miután 3 EU-n kívüli futballista szerepelhet csak, ez volt az oka annak,. hogy a szerb Milan Perics mindössze két meccsen léphetett pályára, s egy gólt szerzett. Ám olyan, a „nagyvidiben” is szereplő futballisták játszottak – igaz, volt, aki csak egyszer – a Vidi II-ben, mint Brachi, Caneira, Haraszti, Vitor Gomes, Mamadu, és az 5 találatos házi gólkirály Lupeta. A fiatalok közül Tar Zsolt, és Hudák Martin dícsérhető a teljesítményéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!