Sport

2017.01.31. 19:55

A védelem már erősödött: toborzás az Enthroners-nél

Székesfehérvár - Hétvégén toborzót tartott a Fehérvár Enthroners csapata, és meglepően sokan szeretnék magukra ölteni a kék-arany szerelést.

Szupkai Gábor

A csapat vezetőedzője, Pál Tibor Kornél elégedetten nyugtázhatja, hogy a befektetett munka megtérült, és a csapat népszerűsége szárnyal:

- Rendszeresen tartunk toborzót, hiszen mindig szükség van junior és felnőtt korosztályban is vérfrissítésre. Ezúttal a felnőtteknek szólt a meghívás, és meglepően sokan, majdnem húszan jöttek. Ennél többen csak induláskor, a kezdet kezdetén voltak a
legelső toborzón.

A március 26-ai szezonnyitóra a Budapest Eagles ellen már mindenképpen erősödött az Enthroners
Fotó: Molnár Artúr

- Csupa kezdő jelentkezett, vagy esetleg tapasztaltabbak is?

- Voltak, akik más sportban már kipróbálták magukat, például kézilabdáztak, így náluk egy alapmozgás már megvan. Valamint három olyan játékos is jelentkezett, akik korábban más amerikai futball-csapatban szereztek tapasztalatot, velük rögtön megegyeztünk, és a felkészülési időszakban már biztosan velünk dolgoznak. A teljesen újoncoknak pedig természetesen lehetőséget adunk az edzéseken, és meglátjuk, hogyan lehet őket beépíteni a csapatba. A vezetőkkel és az edzőkkel azt beszéltük meg, hogy idén igyekszünk minél több mindenkinek lehetőséget adni, de jövőre már pozícióra keresünk játékost, és nem a mennyiségre megyünk rá.

- Hol szerepelt korábban az említett három játékos?

- Ketten Szekszárdon játszottak, a harmadik, Gál Tamás pedig korábban a Wolves és a Hurricanes együttesében is megfordult, most pedig Dániából tért haza. Nagyon örülünk, hogy minket választott, mert egy nagyon jó alapokkal rendelkező játékosról beszélünk - mondta Pál Tibor Kornél.

Gál Tamás tehát már az ország határain túl is kipróbálhatta magát, ráadásul egy tapasztalt védőjátékost tisztelhetünk a személyében:

- 2005-ben, 16 évesen a Budapest Wolves juniorcsapatában kezdtem, és egészen 2011-ig ott szerepeltem, amikor megalakult a Hurricanes, és a velem egykorúak mind átigazoltunk hozzájuk. Ott sajnos a vezetés hibái miatt csak néhány évig üzemelt a klub, így rövid időre visszamentem a Wolveshoz, majd ajánlatokat kaptam Svédországból, valamint Finnországból. Viszont érkezett megkeresés a németektől is, így végül a München Cowboys-hoz igazoltam, ahol egész szezonban linebacker pozícióban számítottak rám. Sajnos a klub vezetői nem tudtak nekem munkát keríteni, és emiatt nem maradhattam. Hazajöttem, de csak nagyon rövid időre, mert Dániába hívtak, ahol erőnléti edzőként és játékosként számítottak rám a Horsens Stallions-nál. 2016 januárjától egészen októberig voltam kint, ahol két juniorcsapat mellett is besegítettem.

- Miért jött végül haza?

- Mert felvettek a Zsigmond Király Egyetemre, és a TF-re is jelentkeztem, így most dupla örömök elé nézek. Emellett szerettem volna olyan csapathoz igazolni, amely komolyan veszi ezt a sportot, és a céljai is ambiciózusak. Ez az Enthroners-nél maximálisan adott, ami Magyarországon egyedülálló. Emiatt is mentem külföldre, mert itt egyetlen klubnál sem voltak ilyen merész elképzelések. Egészen mostanáig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!