Három pontért Somogyba

2019.11.08. 19:11

A védekezésre kell majd figyelnie a Mol Fehérvárnak

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában a Mol Fehérvár FC a Kaposvári Rákóczi FC ellen, idegenben növelheti pontjai számát, és őrizheti meg első helyét a tabellán.

Káldor András

Kovács István (fehérben) kreatív játékára nagy szükség lesz a Kaposvár ellen is Fotó: vidi.hu

Fotó: Gabriella Tóth

Véget ért az első harmada az OTP Bank Liga küzdelmeinek. A második kört a sereghajtó Kaposvári Rákóczi ellen kezdik a piros-kékek ma 17 órakor.

Sokan emlékezhetnek a két csapat sóstói mérkőzésére, ahol megtörtént augusztus első napján az, amire senki sem számított. Az Európa-liga második selejtezőjének visszavágóján a Vaduz hosszabbítás után 2-0-ra legyőzte az első meccsen 1-0-ra nyerő Vidit, így a liechtensteini együttes készülhetett az Eintracht Frankfurt elleni, harmadik körös Európa-liga-párharcra. Akkor Marko Nikolics vezetőedző pályájának legnagyobb kudarcaként említette a Vaduz elleni vereséget, és nem titkolta azt sem, hogy változtatásra van szükség. A szakember hét helyen is változtatott a Vaduz ellen játszó kezdő tizenegyen – csak Kovácsik Ádám, Juhász Roland, Pátkai Máté és Loic Nego maradt meg hírmondónak. Végül behúzták a fehérváriak a meccset, amely hozott némi izgalmat és hat gólt (4-2), így simán otthon tartották a három pontot. Ezen az összecsapáson a Vidiből Futács Márkó és Armin Hodzic tudott duplázni, míg a zöld-fehéreknél Ádám Martin talált be kétszer.

Kovács István (fehérben) kreatív játékára nagy szükség lesz a Kaposvár ellen is
Fotó: vidi.hu

Azóta a Rákóczi kétszer tudta begyűjteni a három pontot, a DVTK és a DVSC ellen, az összes többi találkozót elvesztették a két korábbi Vidi-kedvenc, Disztl László és Waltner Róbert tanítványai.

– Most abban a helyzetben vagyunk, hogy profi célfutballt kell bemutatnunk, kizárólag a három pontban szabad gondolkodnunk. Általában szoros találkozókat játszik a Rákóczi, de ezt a párosítást azért mindenki „országos kettesnek” veszi, de én nem hiszem, hogy ennyire sima mérkőzés lesz. Az biztos, hogy nem éppen a legjobb passzban vagyunk, az utóbbi hetekben eléggé kettős arcát mutatja a csapat – ha csak az utóbbi két mérkőzésünket nézzük. Mezőkövesden a védekezésünkkel nem volt gond, de nem sikerült helyzeteket kialakítanunk, ezzel szemben Zalaegerszegen három rúgott góllal sem tudtuk megszerezni a három pontot – fogalmazott a 48-szoros válogatott Elek Ákos.

– Nekem mindig csak Vidi marad a csapat, hiszen ott nevelkedtem, így különleges élmény lesz pályára lépni ellenük – hangsúlyozta a kaposváriak hátvédje, Fodor Marcell, aki Fehérváron született, és a Videoton csapatában mutatkozott be az NB I.ben 2005-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában