Sport

2017.03.08. 19:55

A Vasvárisok az élen - Nívós lány tornaverseny, középiskolásoknak

Székesfehérvár - Háromszeres lány-tornaversenyt szerveztek szerdán délután a Vasvári Pál Gimnáziumban a városi tanintézetek számára, Schermann Ede testnevelő tanár és tornaedző emlékére.

Káldor András

Az eseményen a városi középiskolák leány együttesei indulhattak, csapatonként egy fő 13. évfolyamos tanulóval. A verseny gyakorlatanyagait a Diákolimpia "B" kategória gyakorlatai alapján állították össze.

Kezdésként Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa emlékezett meg a verseny névadójáról Schermann Ede testnevelő tanárról, torna szakedzőről aki létrehozta az Építőknél az első torna szakosztályt.

A középiskolás lányok talajon is bemutathatták tudásukat
Fotó: Simon Erika

Számos híres versenyzőt, olimpikont nevelt fel, akik a kiváló alapoknak köszönhetően szép számban kerültek neves budapesti egyesületekhez. Schermann Ede szinte egész életét a Ciszterci Gimnázium tornatermében töltötte, edzette a női tornászokat.

A megmérettetésen résztvevőknek talajon, gerendán és ugrásban kellett bizonyítaniuk tehetségüket. A versenyt a Vasvári Pál Gimnázium csapata nyerte a Tóparti Gimnázium, és az Árpád Szakképző 9. osztályának együttese előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!