Sport

2017.06.06. 18:20

A triatlon versenyzők megküzdöttek az elemekkel Velencén

VELENCE - ExtremeMan 51,5 Olimpiai távú triatlon versenyt rendeztek a hétvégén Velencén és a tó környékén.

Káldor András

A verseny 51,5 kilométer (olimpiai táv) hosszú volt, programja a következő számokból állt. Úszás a Velencei-tóban, egykörös pályán: 1,5 kilométeren, majd kerékpározás a Velence - Sukoró - Nadap - Pázmánd - Vereb - Lovasberény útvonalon, 40 kilométer hosszan, valamint futás a velencei kerékpárúton, 10 kilométeres távon.

Az indulóknak nem volt könnyű dolguk a forróságban Fotó: Koppán Viktor

- Egész éves rendezvénysorozatunknak fontos felkészülési állomása volt a velencei verseny. Fő célja volt a „Készülj velünk az ironmanre” program szerves részeként felkészülési verseny biztosítása az eXtremeMan113 és az eXtremeMan Nagyatád leendő résztvevőinek. Itt volt a legrövidebb táv, amelyet teljesíteni kellett a résztvevőknek, akik háromszázan vágtak neki, köztük ötven női versenyzővel. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a versenyt, az úszás során komoly hullámokkal kellett megküzdeni az indulóknak. A futásnál és a kerékpározásnál viszont perzselő meleg és hatalmas szél uralkodott. Mindenki sokat erősödött nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is, hiszen ilyen szélsőséges körülmények között nem volt egyszerű teljesíteni a távokat, nagyot lehet ebből majd meríteni a későbbiekben - tájékoztatott Nádasdi Zsolt rendező.

A versenyt a férfiaknál Tóth Gábor, míg a nőknél Dr. Szentpéteri Diana nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!