Sport

2016.03.01. 19:24

A TLI-Alba Fehérvár szerdán fogadja a közvetlen riválisát

Székesfehérvár – A dobogóra hajtó, jelenleg 4. helyen tanyázó fehérvári kosarasok a mögöttük következő Sopron KC-t látják vendégül szerda este.

Horog László

A 18.30-kor következő derbi tétje nem kicsi, a győztes ugyan nem lesz garantáltan tagja az első öt –ezáltal a felsőház mezőnyének –, de roppant komoly lépést tesz ezen irányban. A két gárda őszi, határszéli fellépésén, a 7. fordulóban, rendkívüli izgalmak közepette, 80-79-re győztek a fehérváriak, a kanadai irányító, Kenny Chery betörés utáni duplájával, ami még éppen időben, a záró dudaszó előtt négy tizedmásodperccel született. Ehhez képest Tristan Spurlock múlt pénteki, pécsi, győztes triplája tulajdonképpen korai volt, hiszen a zárás előtt négy másodperccel ért agyűrűbe. A hárompontossal 88-86-ra nyertek a fehérváriak, akik ezzel 14-6-ra javították mérlegüket és a4.helyen várják a 13 győzelemmel és 7 vereséggel rendelkező Sopront.

Sabáli Balázs együttese legutóbb a Jászberényt győzte le 87-71-re, előzőleg a kupadöntőn bronzérmet szerzett, a3 . helyért vívott ütközet során 84-82-re verte a pécsieket. A meccset megelőzően, a TLI-Alba szurkolói ankétot tartott, amelyen a játékosok közül Simon Balázs és Tristan Spurlock, a szakmai stábból Dzunic Branislav vezetőedző és segítője, Góbi Henrik, a vezérkar részéről pedig Balássi Imre elnök és Dávid Kornél szakmai igazgató volt jelen. Záporoztak a kérdések, elsősorban Dzunic mesterhez, aki elmondta a gárda –bár legutóbb, Baranyában nyert – idegenben szerényebb produkciókkal jelentkezik, mint hazai pályán.

Ami részben érthető, ugyanis mindenki nyerni akar, otthonában különösen. „Ami fontos, a legtöbb pontot mi dobtuk a ligában, azzal együtt, hogy támadásban sok hibát elkövetünk és a védekezésünk sem mindig tökéletes, taktikai tekintetben kell leginkább előrelépnünk. Még nem játszunk úgy, ahogy szeretném, de haladunk előre” – közölte a szakvezető. A klub alkalmazottai abban egyetértettek, hogy a cél egyértelműen a négy közé jutás. A szurkolók emelték a tétet, a fináléba várják a fiúkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!