Sport

2016.01.09. 20:25

A TLI-Alba Fehérvár kosarasai végig vezetve nyertek hazai pályán

Székesfehérvár – A bajnokságban negatív mérleggel rendelkező Szegedet fogadta és verte magabiztosan, 107-74-re a TLI-Alba Fehérvár. Már a találkozó elején eldőltek a nyitott kérdések.

Horog László

Az új fiú, Wally Judge a kispad szélén, az erőnléti edző, Mészáros Áron mellett foglalt helyet a kispadon. A klub, próbaszerződéssel rendelkező, ötödik, tengerentúli légiósa pénteken este érkezett, szombaton ismerkedett a csarnokkal és az egyesülettel, szombaton este pedig megtekintette új állomáshelyének soros bajnokiját. Két másodperc sem telt el, Jereminov elkövette első személyi hibáját, majd négy másodperc elteltével a másodikat, tehát szépen termelt, de aligha ilyen kezdésre számított. Az első pontokat Myles szerezte, triplával jelentkezett, amire Brkic duplával válaszolt. Myles második, távoli dobása is célt ért, igaz, Brkic dobása is. Aztán Spurlock érezte úgy, hogy beleszól a páros csatába (8-4), majd Chery is feliratkozott a pontszerzők közé. Armelin pontjaival egyenlített a vendég, ám az öröm nem tartott sokáig, Chery és Myles újabb pontjaival 16-10-re ellépett a házigazda. Lóránt és Supola eredményessége nyomán a negyed vége előtt két és fél perccel 24-14 állt az eredményjelzőn, azonnal időt is kért Nikola Lazic, a vendégek trénere. Lépése érthető volt, hiszen előzőleg főleg a hármasokat hintették roppant hatékonyan a hazaiak. Csorvási és Simon érkezett a parkettre, azonban pontokat nem ők dobtak, hanem Markovic, aki a hazaiak hetedik tripláját süllyesztette el a gyűrűben. Dzunic Branislav pihentető jelleggel kért időt 30-17-es állásnál, a negyed végére Csorvási pontjai maradtak, 33-17.

Kicsivel közelebb jött a vendég, Molnár András ügyeskedett a hazai gyűrű alatt, de lőtávolon belülre nem kerültek a szegediek. Markovic magabiztos volt, a túloldalon pedig a nyáron Fehérvárról délre igazoló Juhos kezdte meg a pontgyártást, ám ez mindössze ahhoz volt elegendő, hogy a különbség ne legyen húszpontos. Molnár is zárkózott mellé, a Szeged pedig feljött 13 egységre, a második negyed félénél időt kért Dzunic Branislav. Spurlock távolról köszönt be, Chery közeléről, majd Spurlock megint kintről, 52-31-es vezetésnél Lazic az azonnali időkérésben látta a megoldást. Lóránt és Chery nem hibázott, még az is belefért, hogy a vendéglátók helyenként könnyelműsködtek, félidőben 58-36-ot mutatott a tábla.

Markovic továbbra is alig hibázott, Molnár András közeli kosaraival húszon belülre érkezett a Tisza-parti legénység, aztán távoli dobások jöttek, Spurlock és Ciric jóvoltából. Armelin és Chery is jelezte, hogy a parketten van, a védekezéssel nem sokat törődtek az együttesek (69-49), állandósult a 20 pont körüli differencia. Chery és Spurlock volt leginkább elemében, a meccs nyugodtan csordogált a hazai tréner, Dzunic igyekezett mindenkinek lehetőséget adni. Csorvási ügyeskedett a palánk alatt, a záró negyedet 84-60-as hazai vezetés vezette fel.

Armelin pontjaival araszolt előre az SZTE, helyeként húsz alá tornászta a különbséget, Simon szorgalmasan osztogatta a gólpasszokat, majd közelről betalált. Így tett Pearson is, 91-68-as hazai előnynél Lazic időt kért. Pearson a folytatásban is betalált, majd rontott, amit labdaszerzéssel és zsákolással javított, gyors egymásutánban kétszer is, 97-68. Lazic újra magához rendelte tanítványait, majd Juhos Levente kipontozódott, a két évvel ezelőtt az Albával bajnokságot és kupát nyerő kosarast hosszasan tapsolta a hazai közönség. A hazaiak a záró dudaszó előtt két minutummal, Spurlock hármasával lépték át a 100 pontos határt, az amerikai bedobó még rátett egy lapáttal, eredményes volt közelről és büntetőből is. A fehérváriak könnyedén győztek 107-74-re.

TLI-Alba Fehérvár-Naturtex-SZTE-Szedeák 107-74 (33-17,25-19,26-14,23-14)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!