Több csapatnál is gondot okozhatnak a sérülések

2019.09.26. 18:55

A táblánál kell számot adni

A 7. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

A Bodajk (piros) jó formában várja a Mór elleni meccset Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Szeptember 28., szombat, 15.00

Sárbogárd SE (8.)–Tordas FÉSZ ZRT. (3.)

Pajor László, a Sárbogárd SE szakmai igazgatója: – A mérkőzések jelentős részében jól játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, többször rúgtunk sok gólt. Remélem, szombaton is ezt az arcunkat fogjuk mutatni, abban egészen biztos vagyok, hogy több lehetőséget fogunk teremteni. Bízom abban, hogy ezeket hatékonyabban fogjuk kihasználni, ugyanis a Tordas csapata nagyon erős. Egy igen látványos mérkőzésre számítok, aki kevesebbet hibázik, az fogja nyerni a találkozót. A Gellénháza elleni győzelem lendületet adhat, igaz, hogy előtte egy héttel a Főnix elleni vereség volt az egyetlen megingásunk idén. Az igazi énünk az, amikor fegyelmezetten védekezünk, és abból tudunk gyorsan kialakítani helyzeteket, és az előre játékot építeni.

Flavus Velence (4.)–Enying (14.)

Oláh Attila, a Flavus Velence vezetőedzője: – A Magyar Kupában erőn felül teljesítettünk, fegyelmezettségből jelesre vizsgáztak a játékosok, hiszen egy NB II-es csapat volt az ellenfelünk. Jó mérkőzést játszottunk, a vereség ellenére a Szeged edzője dicsért bennünket, ezzel az önbizalommal és bátor játékkal szeretnénk hazai pályán legyőzni az Enyin­get. Sohase nézzük azt, hogy az ellenfél milyen helyet foglal a tabellán, hány pontja van, tisztelünk, becsülünk mindenkit, de arra törekszünk, hogy őket is legyőzzük szombaton. Szerencsére mindenki a rendelkezésemre tud állni, erős a keret, nyílt és egészséges versenyszellem van a csapaton belül. Ezen a mérkőzésen is lesznek olyanok, akik majd lehetőséget kapnak, remélem, hogy velük együtt begyűjtjük a három pontot.

Szeptember 29.,vasárnap, 15.00

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (1.)–Martonvásár SK (11.)

Balogh Zsolt, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő vezetőedzője: – Megmondom őszintén, nem tudom mi történt a csapattal Tordason, jelen állás szerint nekünk a tordasi csapat a mumusunk. Az első húsz perc után nem tűnt úgy, hogy ebből a mérkőzésből 0-3 lehet. Az első negyedórában négy lehetőségünk volt, kapufát is lőttünk. Aztán a semmiből kaptunk egy gólt, ami megfogta a csapatot, a Tordas pedig azt játszhatta, amit tud. Kemény védekezés mellett kontrázott, a hibáinkat kihasználva oldotta meg a feladatát, és megérdemelt győzelmet aratott. Mi próbálkoztunk, de rossz döntések sora vezetett a vereséghez. A játékunk is szét­esett, nem tudtunk egyszerűen gólt lőni. A Martonvásár sem lesz egy könnyű falat, hasonló stílusban futballozik, mint a Tordas, és legalább olyan kemények, mint ők voltak.

Móri SE (2.)–Bodajk SE (7.)

Petres Tamás, a Mór vezetőedzője: – A Kozármisleny elleni játékkal elégedett lehetek, csupán az eredménnyel nem. Nem volt benne a kétgólos vereség, mivel egy komoly egyéni hibából, kezezésből és büntetőből kaptunk gólt, majd egy véleményes, les szituáció­ból jött a második. A szünet után végigtámadtuk a találkozót, csupán azt hiányoltam, hogy nem volt igazán hatékony a támadójátékunk, a támadózónában sokszor elfogyott a tudományunk. A Bodajk ellen figyelnünk kell! Én sokszor megégettem magam, és tisztában vagyok azzal, hogy nincsenek lefutott meccsek. A Bodajkot ismerem, játszottunk velük edzőmeccset, jó benyomást tettek rám, egyáltalán nem vár ránk könnyű kilencven perc. Biztos, hogy lesznek hiányzóink, de tudom őket pótolni.

A Bodajk (piros) jó formában várja a Mór elleni meccset
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Ikarus-Maroshegy (13.)–Főnix FC-Baracska (5.)

Borsányi István, az Ikarus-Maroshegy edzője: – Legutóbb Sárosdon bravúrosan szereztünk pontot egy jó csapat ellen, bár amennyiben még egyet rúgtak volna, akkor akár 1-4 is lehetett volna a vége. Így azonban szerintem rátaláltunk a helyes útra. A hétvégén fehérvári rangadónak mondható mérkőzésen feltétlenül győzelmet várok a Főnix ellen. Rendet kellett tennünk a fejekben, ez úgy tűnik, sikerült. Arra vártam már hetek óta, hogy lendületbe kerüljünk, több mérkőzésen is volt erre esélyünk. Alázatosnak kell lenni, az nem elég, hogy edzéseken jól játszunk, aztán a mérkőzéseken nem valósulnak meg az elképzeléseink. Ez olyan, mint amikor a diák kimegy a táblához, ott kell számot adnia tudásáról, hogy mit tanult meg otthon. Amennyiben nem tudja elmondani, megbuktatják, vagy egyest kap. Viszont ha számot ad mindenről, akkor jó jegyet kap. Mi is így voltunk ezzel, otthon jól edzettünk, mindenki felmondta a leckét, de a meccseken akadozott a gépezet. Gondot jelent, hogy nincs egy állandó csapatunk, mindig más összeállításban lépünk pályára. Az idősebbeknek kell jó példával elöl járni azok előtt a fiatal, 17-18 éves játékosok előtt, akik most próbálnak beépülni a csapatba. Jó fokmérő lehet a Főnix elleni találkozó, ők is hasonló cipőben járnak, mint mi. Ismerjük őket, hiszen a kupában játszottunk velük, és láttuk, milyen erőt képviselnek.

Kisláng-Telmex SE (12.)–Lajoskomárom (10.)

Rehák Viktor, a Kisláng-Telmex SE vezetőedzője: – A Főnix elleni szoros meccsen nyújtott játékunk jó alapot adhat a Lajoskomárommal szemben. Egyetlen bajunk van, hogy nagyon könnyen elkerülhető gólokat kapunk, sok a megingás a védelemben, ezeket kellene minimalizálni. Amennyiben ez sikerül, akkor lehet esélyünk a hétvégén a győzelemre. A Lajoskomárom hasonló helyzetben van, mint mi, úgyhogy hatpontos mérkőzést fogunk velük játszani. A két leggólképesebb védelem találkozik, ez előre vetítheti azt, hogy sok találatot láthatnak majd a nézők. Ám azt sem bánnám, ha csak egy góllal nyernénk.

Ercsi Kinizsi SE (6.)–Sárosd Kronos Sport (9.)

Lieber Károly, az Ercsi Kinizsi SE vezetőedzője: – A Bodajk elleni teljesítményünk óriási csalódást keltett. Egy nagyon erősen védekező csapattal találtuk magunkat szembe, nem tudtuk feltörni a védelmüket, de nem is volt bennünk átütő erő. Megpróbáljuk a lehetetlent a Sárosd ellen, de háromesélyes lesz ez a mérkőzés, bárki győzhet. Annyi előnyünk talán van, hogy hazai pályán játszunk. Komoly taktikai harcot várok, a pillanatnyi forma, valamint a hozzáállás nagyon sokat fog számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában