Dunaújvárosi Vízi Sport Club

2018.07.31. 10:00

A Szalki-sziget vízszelői

Egy évvel ezelőtt nagy sikert aratott a Formula Future motorcsónak gyermek és ifjúsági világ- és Európa-bajnokság, amelyet Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten rendeztek.

Ferencz Balázs

Forrás: Pixabay

A fiatal tehetségek képzése most a viadal helyszínén folytatódik, edzőtáborban csiszolhatják tudásukat a fiatalok. Tábori Áron motorcsónak-világbajnok, a Dunaújvárosi Vízi Sport Club, az edzőtábor lebonyolítójának képviselője elmondta: nem csak azokat várják, akik már ültek motorcsónakban.

– Keddtől péntekig várjuk a tavaly sikerrel bemutatkozókat és azokat a 8–18 év közötti, szülői hozzájárulással bírókat, akik még tehetséget éreznek ehhez a ragyogó vízi sporthoz. A 8 órai érkezés után a program várhatóan reggel 9-től délután 4-ig zajlik a szigeten – mondta a szakember.

A gyakorlásokat követően pénteken az edzőtábor résztvevői között versenyt rendeznek. A viadalon az ifjú motorcsónakosok számot adhatnak a tavalyról átmentett tudásukról vagy a most szerzett gyakorlatukról. A tábor és a verseny maga felkészülési lehetőségként szolgál az Egyesült Arab Emírségekben, Fudzsairában megrendezendő Formula Future gyermek- és ifjúsági világbajnokságra, amelyen a fiatalok ötfős válogatott csapattal képviselik a magyar vízszelőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában