Sport

2017.04.04. 19:05

Darts: A Sport DC felemás hétvégéje

Hétvégén rendezték a darts Steel Nemzeti Csapatbajnokság 1. fordulóját a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

Szupkai Gábor

Ziegenhám Medárd, a Sport Darts Club vezetője és a válogatott szövetségi kapitánya értékelte a hétvége eredményeit, amelyek nem feltétlenül úgy alakultak, ahogy elképzelte.

Székesfehérváron repültek a nyilak, ahol a Sport Darts Club hétvégéje sikerülhetett volna jobban is
Fotó: Molnár Artúr

- Nem szerepeltünk kimondottan jól, de ez még csak az első forduló volt. Összesen 28 csapat indult, és a másodosztályú csapatunkra igazán büszkék lehetünk, mert kiválóan szerepeltek, miután első helyen zártak a másodosztály B csoportjában. A Sport Darts Club kettes számú csapata most jutott fel az első osztályba, és ebben a csapatban Czipó Vivienn mellett Kaiser Richárd is utánpótláskorú versenyzőként szerepel. A két fiatallal a soraiban végül a hatodik helyet csípték meg az első fordulóban. Az első számú csapatunk, a bajnoki címvédő egység negyedik lett a csoportjában. Egy 9-0-ás és 9-1-es sikerrel indultunk, aztán jött egy törés, és 6-4-es és 8-7-es vezetésről végül 8-8-as döntetlent értünk el a harmadik meccsen, majd két 9-7-es vereség következett. Ezt a versenyt szintfelmérőnek szántam, de azt hittem, ennél jobban pörgünk majd, de rengeteg pozitívumot is láttam. Április 15-én lesz a PDC csapatvilágbajnokság két kvalifikációs tornája, amit Budapesten rendezünk. Három játékosunk oda készül, nekünk most ez a legfontosabb, és már valószínű, sokaknak az járt a fejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!