Fehérvár AV19

2019.03.12. 14:10

A rájátszás előtt is építik a jövő csapatát

Négy év nagy idő. Pláne, ha ínséges. A Fehérvár AV19 jégkorongcsapata 2015-ben szerepelt utoljára az EBEL legjobb nyolc csapata között, azaz a rájátszásban. Szerdától újra a playoff-ban csatázik, ráadásul abban a tudatban, hogy a sikeredző marad a koronázóvárosban.

Ferencz Balázs

Hannu Järvenpää (balra) irányításával a negyeddöntőn is túljutnának Hári Jánosék (j2)

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– Azzal a céllal indultunk a szezon előtt, hogy kerüljünk be a rájátszásba! Örülök, hogy a legkönnyebb verziót választották a srácok – fogalmazott a Fehérvár AV19 general menedzsere Szélig Viktor, alig fél nappal azután, hogy Ausztriában kezet szorított a Red Bull Salzburg képviselőjével a playoff ellenfélválasztó ceremóniáján.

Közel sem volt üres a fehérvári jégkorongklub VIP-terme a rájátszás kezdetét megelőző sajtótájékoztatón, s maga a mondanivaló sem volt érdektelen. Az örömteli helyzetértékelés – 2015 után újra az EBEL legjobbjai között vitézkedhet a Volán – mellett már jövőbe tekintő konkrétumokkal is szolgált a Fehérvár AV19 SC elnöke.

Gál Péter Pál bejelentette, hogy Hannu Järvenpää a következő szezonban is marad a kék-fehérek kispadján. Ráadásul a szezon közben érkezett, ugyancsak finn másodedző, Antti Karhula két szezonon át dolgozik a klubnál. Játékosfronton is építi a jövőt a klub, Andrew Sarauer újabb két idényre kötelezte el magát.

– Nagyon jól érzem itt magam, minden reggel örömmel jövök a pályára, a játékosok rettentő motiváltak, jól érzem magam velük – indokolta mosolyogva döntését Hannu Järvenpää. S akkor sem lett kedvetlen a finn vezetőedző, mikor a liga leggazdagabb csapata, a Red Bull Salzburg elleni, az egyik fél negyedik győzelméig tartó negyeddöntőről kellett beszélnie.

– Igazán boldog vagyok, hogy olyan csapattal találkozunk, melynek nagyjából hasonló a költségvetése a miénkhez – viccelődött a szakember. – Jó játékot nyújtottunk az egész szezonban és megérdemelten vagyunk a rájátszásban. Van esélyünk az előttünk álló párharcban, de bitang nehéz dolgunk lesz. Az elmúlt időszakban nem a legjobb arcát mutatta a Salzburg, de nem szabad elfelejtenünk, hogy kivel állunk szemben. Bízom a csapatban, a játékosokban, és hiszem, hogy van esélyünk továbblépni! Pozitívnak és alázatosnak kell maradnunk.

Hannu Järvenpää (balra) irányításával a negyeddöntőn is túljutnának Hári Jánosék (j2)
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Szélig Viktor elárulta, eddig minden részcélt elért a csapat a szezon során. Most az ellen a Salzburg ellen kell sikerrel venni az akadályt, mely gárda a 62 közös randevú során 37-szer nyert a 25 fehérvári sikerrel szemben.

– Az öltözőben a játékosok azt a célt tűzték ki maguk elé a középszakasz elején, hogy pályaelőnnyel menjenek a rájátszásba. A Salzburg ellen igaz negatív a mérleg idén, de bizakodásra adhat okot, hogy a szorosabb meccsek és a győzelmek a szezon második felében jöttek. Sokat kellett várni, hogy ismét rájátszásban szerepeljen a Fehérvár, biztos vagyok benne, hogy mindenki fel lesz dobva, s a legjobbját nyújtja majd. Remélem, hogy tud még ez a csapat örömet okozni – vélekedett a szakmai igazgató, aki tudja, mi vezethette a Volánt az EBEL playoffjába, ráadásul úgy, hogy pályaelőnnyel kezdi a párharcot. – Kellett három olyan sor, amely veszélyt jelent az ellenfél kapujára. Támadóbb lett a csapat, élvezhetőbb és eredményes játékot játszottunk. A több lőtt góllal esélyt teremtettünk a győzelemre. Terv volt, hogy hozzuk a hazai meccseket.

A sérült Kóger Dánieltől Hári János örökölte meg a csapatkapitányi posztot.

– A Salzburg az esélyes, nagyobb klub, mint mi. De mi egy nagyon jó karakterű csapatot alkotunk Fehérváron, a legtöbbször mi álltunk talpra idén a liga mérkőzésein. Soha nem adjuk fel, és jó hokit tudunk játszani szorongatott helyzetben is. Amíg nincs vége a párharcnak, küzdeni fogunk. Biztos, hogy hat-hét meccses sorozat lesz, s mi jövünk ki ebből jobban – bizakodott a kiváló támadó, Hári János.

A negyeddöntő párharca szerdán 19.15-kor a Raktár utcában kezdődik, ahol minden bizonnyal zsúfolásig telnek a lelátók. Ezért Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere arra kéri a szurkolókat, mielőbb váltsák meg belépőiket, melyeket változatlan áron, de új sorozatban értékesít a klub, vagyis az eddig fel nem használt jegyek érvénytelenek immár. Ugyanakkor azt is megemlítette a politikus, hogy a városvezetés egyeztet a klub menedzsmentjével, miként tudná segíteni a város a csapat playoff-szereplését.

A rájátszás menete

március 13., szerda 19.15 Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg

március 15., péntek 19.15 Red Bull Salzburg–Fehérvár AV19

március 17., vasárnap 17.30 Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg

március 19., kedd 19.15 Red Bull Salzburg–Fehérvár AV19

március 22., péntek 19.15 Fehérvár AV19–Salzburg (ha szükséges)

március 24., vasárnap 17.30 Salzburg–Fehérvár AV19 (ha szükséges)

március 26., kedd 19.15 Fehérvár AV19–Salzburg (ha szükséges)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában