Sport

2017.05.02. 17:55

A DKKA rendezte az U13-as lányok fináléját

A Gáz utcai csarnokban bonyolították a tini lány kosarasok nyolcas fináléját. A győzelmet a Csata szerezte meg.

Horog László

A fehérváriak pályázat útján nyerték el a rendezést, a Dávid Kornél Akadémia korosztályos csapata nagy küzdelemben jutott el a nyolcas fináléig, ahol a tisztes helytállás volt a cél. Ez sikerült is, a tinik jól tartották magukat. Az első mérkőzésen a Miskolci VSI-től 55-40-re kaptak ki, a folytatásban a Zsíros Akadémia Kőbányától 76-56-ra, a keresztjáték során a Soproni Darazsaktól 75-49-re, végül, a 7. helyért vívott derbin ismét a miskolciakkal találkoztak, nagy küzdelemben szenvedtek 62-55-ös vereséget. A végső sorrend. 1. Csata DSE, 2. Zsíros Akadémia Kőbánya, 3. Széchenyi KA Győr, 4. KSC Szekszárd, 5. Soproni Darazsak, 6. Török Flóris-Törekvés SE, 7. MVSI Vadmacskák, 8. DKKA.

A legjobb székesfehérvári játékos Gugolya Eszter lett, a torna legjobbja pedig a Csata DSE sportolója, Farkas Szonja. A erőpróba all star csapatába a szakemberek szavazatai alapján Pfeiffer Virág (Sopron), Holcz Rebeka (Szekszárd), Ferenczi Kata (Győr), Nagy Réka (Zsíros Akadémia), Toman Petra (Csata DSE) került be.

Az Alba Fehérvár május 11-től 14-ig az U16-os, fiú országos döntőt bonyolítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!