Sport

2017.01.08. 19:15

A Mol Ligában idén először győzte le a Fehérvári Titánok a MAC Budapestet

Székesfehérvár - A Mol Liga 33. fordulójában a Fehérvári Titánok a MAC Budapest csapatát fogadta.

Káldor András

Fehérvári Titánok-MAC Budapest 5-4 (3-3, 1-0, 1-1)

Székesfehérvár, 415 néző

Vezette: Halassy, Gangel, Soltész, Tichon

Fehérvár: Lemay - Krogh (1), Szabó B. - Szaller (1), Láday (1) - Orbán A. 1 (1), Imre 1 - Korbuly, Mazzag; Just 1, Sárpátki, Shupe - Kocsis F. 1 (1), Reisz (2), Vincze P. 1 - Hamvai, Pillók (1), Vizi - Erdei, Kiss P., Tóth Renátó. Vezetőedző: Kóger István

MAC: Arany - Pozsgai, Olson - Escobedo, Mestyán - Ruikka, Vokla - Bödök, Kovács B. Z. 3; Somogyi (1), Jubinville 1, Booras (2) - Nagy G. (2), Nagy K. (1), Terbócs (1) - Könczei (1), Kovács Cs., Keresztury - Silló, Tóth Richárd, Schmál. Vezetőedző: Majoross Gergely

Kiállítás: 10, illetve 10 perc

Harmadszor találkozott egymással a két gárda az idei szezonban, és a két előző meccset viszonylag simán, 6-0-ra és 4-2-re nyerte a MAC Budapest. A Titánok számára égetően fontosak voltak a pontok, bár pénteken legyőzték a Ferencvárost, ezzel némi levegőhöz jutottak a rájátszásért folyó küzdelemben. Jelenleg ők állnak a legjobban a hátsó régióban, 38 ponttal a 7. helyen, míg a Dunarea Galati egy meccsel többet játszva 37 ponttal a nyolcadik, a vasárnap Belgrádban játszó Ferencváros a 9., és 35 pontos. Nem mondhatni, hogy ideálisan indult volna a találkozó hazai szempontból, hiszen szűk hét percben belül három gólt rámoltak be a fővárosiak. Kovács Bronson Zoltán kétszer, míg Jeffrey Jubinville egyszer vette be Adrien Lemay kapuját.

A folytatásban aztán rövid időn belül kétszer került előnybe a Fehérvár, ezeket ki is használta Kyle Just, valamint Orbán Attila. 2-3. És még nem volt vége, a 16. percre egyenlítettek a Titánok. Egy formás hazai akció végén Reisz Áron átadásából Vincze Péter mattolta Arany Gergelyt. 3-3. A középső harmad elején is lett volna lehetőségük arra a Titánoknak, hogy előnyhöz jussanak, hiszen volt egy, az előző játékrészről áthúzódó kiállítás. Bár záporoztak a lövések a MAC kapujára, de eredmény nélkül. Pörgős volt a játék, annak ellenére, hogy a kapuk korántsem forogtak annyira veszélyben, mint az azt megelőző húsz perc alatt. A 36. percben megtört a jég, Kocsis Ferenc Láday Tamás passzából szerezte meg a kék-fehérek vezetését jelentő találatot. 4-3. A záró harmadban mindkét csapat még nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, bőségesen munkát adva mindkét hálóőrnek.

A 44. percben Láday Tamás került a büntetőpadra, és ezt nem hagyta kihasználatlanul a fővárosi gárda. Kovács B. Z. Jon Booras passza után már harmadik góljának örülhetett. 4-4. A gól nem szegte kedvét a Titánok csapatának, és tíz perccel a lefújás előtt Imre Patrik távoli lövése talált utat Arany kapujába.

5-4. A végjáték parázsra sikeredett, kiállításokkal tarkítva, de nem számított, mert nyertek a Titánok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!