Sport

2016.03.03. 18:50

A megyei I. osztály ezúttal sem marad rangadók nélkül, nagy csaták jönnek

A megyei I. osztályú bajnokságban a 17. forduló következik, ezúttal a szakvezetőket kérdeztük meg az esélyekről.

Káldor András

Március 5., szombat 14.30

Velence FQL System (2.)- Puskás III FC (10.)

Pavlik József a Velence FQL System vezetőedzője: – Még a szezon elején járunk a játékunk nem állt össze úgy, ahogy azt előzetesen elképzeltem. Ettől függetlenül természetesen egy értékes győzelmet arattunk az előző fordulóban a Lajoskomárom ellen. Elsősorban a játékunk fejlődését várom a Puskás elleni találkozótól, nagyon bízom abban, hogy sikerül bezsebelnünk a három pontot. Most is Baracskán játszunk, kedden sem tudtunk edzeni még Baracskán, mert a pálya teljesen víz alatt állt, úgyhogy a fiúkkal felpróbáltattam az úszónadrágot, és az úszósapkát. Kikötöztük magunkat, hogy el ne fújjon bennünket a szél, és a nadapi műfüves kispályán gyakoroltunk. Valljuk meg kispályán készülni nagypályás mérkőzésre nem a legideálisabb, ráadásul többen kiestek a csapatból. Nehezíti a dolgunkat, hogy Kanyó Richárd öt sárga lapja miatt kihagyja a mérkőzést, elképzelhető, hogy többen azért fognak hiányozni, mert a szombati munkanap miatt nem engedik el őket a munkahelyükről. Ez így kissé sarkítva olyan, mint amikor az ember ultizik, de nem nézhetné meg a saját lapjait

Sárosd (13.)-Polgárdi Vertikál (15.)

Dvéri Zsolt a Sárosd vezetőedzője: – Hetvenöt-nyolcvan százalékban sikerült megvalósítanunk a felkészülés során azt, amit elterveztünk. Sokkal jobb volt, mint az előző felkészülési időszak, így nagy reményekkel várjuk a tavaszt, és bízunk abban, hogy elkerüljük azt a zónát, amely veszélyes ránk nézve. A Tordason aratott győzelmünk is a télen elvégzett munka gyümölcse volt, látszódott már az edzőmérkőzéseken is, hogy más jellegű feladatokat végeztünk el, és más volt a csapat hozzáállása is. Az első négy forduló számunkra nagyon fontos, ekkor eldől, hogy a kiesés elkerüléséért küzdünk, vagy csatlakozni tudunk a középmezőnyhöz. Erősödött a keret, az előre játékunkhoz igazoltunk olyanokat, akik meghatározóak lehetnek, illetve egy kicsit bővült a játékosállomány, és ez által nagyobb lett a konkurencia a csapatba kerülésért. Ezt átérzi mindenki, és ennek alapján mindenki jobb teljesítményre sarkalható. Igazi rangadó vár ránk, és a Polgárdi olyan szempontból nem szimpatikus ellenfél, mivel a Téli műfüves bajnokságban sem tudtuk legyőzni őket, a bajnokságban is vereséget szenvedtünk tőlük. A csapat azonban elszánt, látom a heti munkájukon, hogy nem is gondolnak másra, csak a győzelemre, és az előző fordulóban Tordason aratott győzelmünk is igazán akkor lesz értékes, ha otthon is tudunk nyerni.

Március 6., vasárnap, 14.30

Martonvásár (5.)-Ercsi (6.)

Patkós Csaba a Martonvásár vezetőedzője: – Jobb is lehetett volna a felkészülésünk, mert a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt beszorultunk a terembe. Nem sikerül beneveznünk a Téli műfüves bajnokságba, annyi jelentkező volt, hogy lecsúsztunk róla, de azért így is több edzőmérkőzést tudtunk játszani. Amellett, hogy a teremben végzett edzések nem voltak az igaziak, létszámban sem voltunk meg mindig, mivel többeknek munkahelyi elfoglaltságuk volt. Ha azt a teljesítményt nyújtjuk az Ercsi ellen, amelyet a legutóbb Sárszentmiklóson, akkor elégedett leszek. Az előjelek ugyan egyáltalán nem voltak kedvezőek, de kivétel nélkül mindenki odatette magát, amennyiben ez a szellem megmarad nem lesz gondunk. Forma, és erőnléti javulást ennek ellenére várok a társaságtól. Azt, pedig nem bánnám, ha néhány meghatározó játékosom többet tudna edzeni.

Szár (12.)– Gárdony- Agárdi Gyórgyfürdő (4.)

Lacza Albert , a Szár vezetőedzője: – Nem sikerült úgy a felkészülésünk, mint azt előre elterveztem, kevesen is voltunk az alapozás során, és a pályaviszonyok sem voltak megfelelőek. Sportcsarnokban tudtunk készülni – ahogy a terem beosztása engedte. Hárman távoztak a csapattól, Pozsgai Mihály és Oláh Kálmán Felcsútra, míg Németh Erik Bicskére, a többiek maradtak. Egy kapust kellett hoznunk mindenképpen, mivel a műfüves bajnokságban Szabó Dániel súlyos bokasérülést szenvedett. Lényegében az ifiből felhozott, 1995-ös születésű Koch Ádám maradt, mellé igazoltuk Bicskéről Bognár Dezsőt . Az előző fordulóban elég szépen beragadtunk, megpróbálunk most javítani, annak ellenére, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy a Gárdony nagyon jó csapat. Két csalódott csapat meccse lesz, de pályaválasztóként, mindenféleképpen pontot, pontokat kell szereznünk, ahhoz, hogy céljainkat elérjük, azaz kivívjuk a bennmaradást. Még ebben az évben sem tudunk a saját pályánkon játszani, továbbra is Bicskén fogadjuk az ellenfeleinket. Igazság szerint még kímélni, pihentetni akarjuk a saját pályánkat, így a hazai meccseinket is „vendégségben” játsszuk.

Pusztavám (14.)-Mezőfalva (9.)

Kocsis Jenő a Pusztavám vezetőedzője: – Nem mondhatnám azt, hogy jó előjelekkel tudtunk készülni a tavaszra, mert öten megsérültek a keretből, és legutóbb is 1999-es gyerekekkel álltunk ki a Bicske elleni bajnokira. A legnagyobb erősítést az jelentené, ha az öt maródiból hárman visszatérnének. Nem erősítettünk, inkább gyengültünk, jó néhányan elmentek, máshová, alacsonyabb osztályba igazoltak. Ettől függetlenül tisztességgel végigcsináljuk a szezont, ha netán, pedig kiesnénk, akkor újból felépítjük a csapatot, és három év múlva visszajutunk. Azt be tudtam bizonyítani, hogy fel lehet jutni saját nevelésű játékosokkal, azt sajnos nem tudtam, hogy bent lehet maradni, mert ahhoz mentálisan erősebb játékosok kellenének. Nem mi vagyunk az esélyesek, hiszen a riválisok többsége igencsak jól igazolt. Én mindig győzelmet várok, így a Mezőfalva ellen is, jót tenne egy siker, mert akkor eléggé érdekessé tennénk a bajnokság menetét.

Lajoskomárom (11.)-Tordas (8.)

Csulik György a Lajoskomárom szakosztályvezetője: – Elöljáróban javulást szeretnék kívánni az egyik tehetséges játékosunknak, Nagy Dominiknak , aki az U19-es csapat tagja, és kettős lábtörést szenvedett a legutóbbi fordulóban. Minél előbb visszavárjuk őt a pályára! Nagyon bízunk abban, hogy a tél folyamán a csapat pozitív vérfrissítésen esett át, és bízom abban, hogy ettől erősödni tudunk. Ugyanakkor az edzői stábban is történtek változások, az eddigi vezetőedző Kecskés József helyett Mári Attila szaktanácsadóként segíti a munkát, míg a csapat edzője régi játékosunk Csulik Zoltán lesz. A felkészülésünket eléggé hátráltatta a kedvezőtlen időjárás, csak műfüvön, és teremben tudtunk dolgozni, ezért a füves pályán még egy kicsit dadog a labda, de bízunk benne, hogy hamarosan formába lendülünk, és elérjük a céljainkat. Jó úton haladunk, ez visszaköszönt már a múlt heti mérkőzésen is, a szakosztályvezetés nevében mondhatom, a Tordas ellen csak a győzelmet tudnánk elfogadni. Két súlyos sérültünk visszatért, teljes értékű munkát végez, Bogár Attila és Juhász Benjamin is, de még nem nyerték vissza a formájukat.

Iváncsa (1.)-Sárszentmiklós (7.)

Miskovicz Bálint az Iváncsa vezetőedzője: – A téli felkészülési időszakban eltervezett munkát sikerült megvalósítanunk, az edzőmeccsek felemásra sikeredtek, de azt tudni kell, hogy erős ellenfelek, NB II-es, NB III-as csapatok ellen játszottunk. Itt nem is az eredmény volt a lényeg, hanem azt tartottam szem előtt, hogy jól szolgálják ezek a mérkőzések a munkát. Túlságosan sok változás nem volt az állományban, nem ment el senki, ketten érkeztek, Gárdonyból Pribék Patrik , és Egejuru Godslove Ukwuoma Dunaújvárosból, mindketten komoly erősítést jelentenek. Gratuláltam a srácoknak, nem minden csapat rúg négy gólt Gárdonyban, a Sárszentmiklóssal pedig igazi presztízsmérkőzést fogunk játszani, hiszen vezetőedzőjük, Sárai György Iváncsán dolgozott. Eddig sok babér nem termett számukra ellenünk, remélem most sem. Nekünk nem szabad botlanunk, ha a céljainkat el szeretnénk érni, és főként a hazai meccseinket kell hoznunk.

Mór (3.)-Bicske (16.)

Móri Tamás, a Bicske csapatkapitánya nyitotta a gólok sorát a Lajoskomárom elleni összecsapáson Fotó: Koppán Viktor

Horváth Zoltán a Mór vezetőedzője: – Amit a felkészülés alatt szerettem volna megvalósítani nem tudta, mert öt játékosom hiányzott, ketten elmentek, három meghatározó játékos, pedig sérült. Most a legutóbbi fordulóban a 17 esztendős Szabó Bence szenvedett keresztszalag szakadást. A félidőben szóltam a játékvezetőknek, hogy jó lenne két játékost figyelmeztetni, mert ennek sérülés lesz a vége. Az egyiket lecserélték, a másikat nem. Ő megrántotta Szabót, aki a kitámasztott, és súlyos sérülés lett a vége. Amatőr futballista, fiatalember, lehet, hogy ezért el fogja veszíteni a munkahelyét A téli munkát, aki tudta elvégezte, sajnos nagyon kevesen vagyunk. Engem nem érdekel, hogy mennyire erősítették meg a Bicskét, nálunk sem ártott volna, legalább öt új játékos, ez csupán az anyagiakon múlik. Tőlünk meghatározó labdarúgók mentek el télen, Hahn Gergő, Petruska Dániel, Gál Dániel, és Bátki Tamás, de ettől függetlenül nem panaszkodom, csináljuk a dolgunkat. Nem vagyok jó hangulatban, és nem szeretek hátratekinteni, hanem leginkább előre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!