Szemmel látható fejlődés

2018.06.28. 21:08

A MÁV Előre SC szakosztályai ismét régi fényükben tündökölnek

Nagy Róbert, a fehérvári egyesület elnöke a jó eredmények láttán tele van tervekkel.

Káldor András

Nagy Róberték sikeres évet tudhatnak maguk mögött

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

2017 nyarán Székesfehérvár legrégibb egylete, az akkor 108 éves MÁV Előre SC tisztújításon esett át: az új elnök a röplabda szakosztály addigi vezetője, Nagy Róbert lett. A szakember legfőbb céljakét azt jelölte meg, hogy a többéves hányattatás után stabil és eredményes klubot működtessen. A koronázóvárosi vezetővel a bajnoki idény záróünnepségén beszélgettünk.

Az első regnáló éve után nem panaszkodhat.

– A MÁV Előre röplabdázói megmutatták azt, hogy kezd beérni Fésüs Irénék munkája. Rendkívül fiatal csapattal dolgoznak, mindössze 16 éves átlagéletkorú játékosokkal, de így is az NB II Nyugati csoportjának a 2. helyén végeztek. A férfiak újoncként simán bennmaradtak az első osztályban, ráadásul a fiúk harcban voltak az ötödik-hatodik helyért is, de sajnos elfáradtak a végére, mert rövid volt a cserepadunk. Az utánpótlásunkra rendkívül büszkék vagyunk, hiszen visszakerültünk Magyarország röplabdatérképére, méghozzá eléggé prominens helyre.

Nem szabad elfelejteni, hogy a kézilabdázóknál is történtek változások.

– Igen fiatal csapattal vágtunk neki az NB II küzdelmei­nek, de a társaság az előkelő 9. helyen végzett. Így ez a junio­rokból álló együttes jövőre is a felnőttek között szerepelhet majd, megerősödve néhány, Tatáról érkező játékosokkal. Velük és az új szakvezető, Madár Imre irányításával reményeink szerint szépen fognak szerepelni a jövőben.

Nagy Róberték sikeres évet tudhatnak maguk mögött
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mit lehet tudni a további szakosztályokban működő munkáról?

– A felnőtt asztaliteniszezők a megyei II. osztályban indultak, de van a szakosztálynak két nagyon tehetséges utánpótlás játékosa, a Langmár testvérek, akik országos szinten is szép eredményeket értek el. A rúdsport Kelemen Nikolett vezetésével igen eredményes, harminc utánpótláskorú, és tizenöt felnőtt versenyzőjük van jelenleg.

Milyen tervekkel vágnak neki az új szezonnak?

– Elsősorban azt szeretnénk, hogy a MÁV Előrének jól csengő, patinás klubhoz méltó neve legyen. Az a legfontosabb, hogy mindenki arra legyen büszke, hogy tagja lehet az egyesületnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában