Folyamatosan fejlődik a klub

2019.12.25. 10:00

A MÁV Előre SC jól prosperáló, stabil egyesületté vált

A város legrégibb, 110 éves, patinás sportegyesülete, a MÁV Előre SC évek óta fokozatos fejlődést mutat, egyre több szakosztállyal rendelkezik. Nagy Róbert klubelnökkel közösen értékelte lapunk a 2019-es esztendőt.

Káldor András

Nagy Róbert, a MÁV Előre SC elnöke derűlátóan értékelt, és tekint a jövőbe Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Több ezer székesfehérvári mondhatja el magáról, hogy ebben a patinás klubban kezdte pályafutását és lettek ismert, és elismert sportolók több mint egy évszázad alatt. A klub hagyományait szerette volna továbbvinni, és visszavezetni a jelenlegi klubvezetés, melynek elképzelései szerint a közelmúlt szakosztályait újjáélesztik, valamint lehetőséget biztosítanak az új kezdeményezéseknek is.

Elnök úr, milyennek látta a mögöttünk hagyott esztendőt? Vegyük sorra a szakosztályokat, milyen eredményeket értek el, illetve milyen terveik vannak a jövőre vonatkozóan?

– Nyugodtan mondhatom, hogy a MÁV Előre SC nagyon jó évet zárt! A szakosztályok közül a röplabdások vitték a prímet, hiszen a férficsapatunk az NB I-ben 6. lett, mely extraligás helyet ért, míg a női együttesünk veretlenül nyerte meg az NB II-es bajnokságot, és az NB I-ben sem mondhatjuk azt, hogy alárendelt szerepet játszana. Mindkét együttes kitett magáért!

A röplabda mellett több tradicionális szakosztályuk is van!

– Igen, a kézilabdacsapatunk szereplésére sem lehet panasz, az elvárásoknak megfelelően, a dobogóközelben vannak a fiúk az NB II. Északi csoportjában. Labdarúgásban az öregfiúk bajnokságában szerepelünk, vegyes sikerekkel, ott a Fair Play díjat hoztuk el tavaly. Merészebb álmaink is vannak, szeretnénk elindítani januártól a Váci Szakközépiskolában az utánpótlásképzést, 10-11 éves fiúknak Kovács Ferenc edző irányításával.

Az új szakosztályok hogy muzsikálnak, részeivé váltak a klubnak?

– Különösen sokat fejlődött a darts szakosztályunk, ők egészen friss tagjai a klubnak, egyéniben, pedig egy volt röplabdás, Tamás Péter szereplésével közel került az országos elithez, 17. lett a Magyar Darts Ligában. A rúdsport szakosztály Kelemen Nikolett vezetésével számos rendezvényen szerepelt, és nagyon sok versenyen megméretteti magát. Nagyon sok gyerek jár hozzájuk 30-40-es állandó létszámmal, valamint 10-15 felnőtt sportolóval a szerepelnek különböző bajnokságban. Az asztalitenisz szakosztály a szemtelenül fiatal Langhmár testvérek, Tamás és András jóvoltából nagy jövő előtt áll, ők már most a megyei I. osztályban a felnőttek mezőjében szerepelnek. Az a cél, hogy őket minél feljebb vigyük, de természetesen mellettük ott vannak a felnőtt játékosok, akik ugyanúgy a megyei I. osztályú küzdelmekben vesznek részt.

Nagy Róbert, a MÁV Előre SC elnöke derűlátóan értékelt, és tekint a jövőbe
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nem szabad elfelejteni, hogy a tömegsport, ezen belül a természetjárás is különös jelentőséggel bír a klub életében!

– A természetjáró szakosztályunk egyidős az egyesülettel, alapbázisa, pedig a Bodajk-Balinkai vasúti pályatest melletti turistaház, mellyel komoly terveink vannak. Beszállnánk társszervezőként a Bodajk környékén megrendezésre kerülő terepfutó versenyekbe. A szakosztály otthonát szeretnénk a jövőben felújítani, és a távolabbi terveink között szerepel, hogy természetjáró szakköröket rendezzünk itt.

Milyen terveik vannak a jövő évre?

– Kiemelt feladatunk lesz a MÁV Előre csarnok megépítése a Váci Mihály Szakközépiskola területén, a város már engedélyezte, és keressük hozzá a forrásokat. Ez egy munkacsarnok lenne hasonló, mint az MKOSZ csarnoka a Ligetsoron, néhány száz férőhellyel. Itt kapnának helyet a kézilabdázók és röplabdázók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában