Sport

2015.06.19. 18:53

A Mancz utcai grundot idén is rengetegen állták körbe

A Mancz utcai focinak egyre nagyobb a presztízse, szép hagyomány a lakótelepen felnőtt, kikupálódott nosztalgiafocija.

Bobory Balázs

„Jövőre jegyet kellene szedni” – mondta valaki a pénteken, 17 óra körül, amikor körülnézett a Mancz utcai grund mellett.

Ez a rendezvény már nem csak arról szól, hogy a pirosak és a fehérek nyomnak egy jó meccset egymás ellen, az utóbbi évek hangulatos összejövetelei, és a kiváló szervezés miatt már sokan látogattak el a lakótelepi grundra, hogy lássák Tiber Krisztián gólt lőni, Strommer Miklóst zakatolni, vagy éppen a kiváló futsalos Bánfalvi Balázst trükközni.

És akkor még nem is beszéltünk a szokásos sztárvendégekről, az erős ember Fekete Lászlóról, a mulatós ipar egyik csillagáról, Koczka „MC Hawer” Gézáról, valamint a kiváló színész és kapuvédő Tűzkő Sándorról.

– Ezek itt nőttek föl? Hol nőttek föl, alig látszanak ki a betonból? – viccelődött Fekete László a valóban nem égimeszelő Tiber Krisztiánra mutatva.

Aztán már Fekete Lacinak is tetszett, amit látott, csak régi barátjának, a remek rádiós Mátay Balázsnak fogalmazta meg gyakrabban kritikáit.

Érdekes az, hogy a 2x25 perces meccset egy góllal a pirosak nyerték?

Kicsit sem.

A játékosok boldogan ölelkeztek össze gyerekkoruk féltett színhelyén, és vonultak át a Fórum térre, amelyet a vendéglátóipari egységek miatt Bermuda-háromszögnek is neveznek. A harmadik félidő ugyanolyan izgalmas volt, mint a meccs, és talán még mindig tart...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!