Sport

2008.12.30. 03:29

A listavezető jégkorongcsapat jön Fehérvárra

<b>Székesfehérvár</b> - Az Alba Volán SC jég-korongcsapata nehéz helyzetbe került az EBEL-ben vasárnapi, grazi vereségét követően, ma pedig bravúrra lenne szüksége a Klagenfurt ellen.

Bobory Balázs

A Klagenfurt immár öt ponttal vezeti az osztrák élvonalbeli bajnokságot 38 forduló után, az Alba Volán SC pedig négy ponttal van lemaradva a rájátszást jelentő nyolcadik helytől, és utolsó. Óriási a szakadék a két csapat között, mégis bízni kell a csodában, annál is inkább, mivel a KAC-ot már sikerült legyőzni ebben a szezonban a Raktár utcában.

De mi kell a sikerhez. Elsősorban sokkal hatékonyabb emberelőnyös játék. A kék-fehérek toronymagasan a legutolsók a mezőnyben a létszámfórok kihasználásának tekintetében, 198 lehetőségből mindössze 23-at váltottak gólra, és ez 11,62 százalékos hatékonyságot mutat. A Vienna Capitals 26,94 százalékkal értékesíti az ellenfeleinek kiosztott kisbüntetéseket, de még a Villach is eléri a 20 százalékot, ezzel hetedik ebben a rangsorban.

Vasárnap, Grazban mindkét együttes kilenc kétperces kiállítást kapott, ám amíg az osztrákok négy gólt is lőttek létszámfölényben, addig az albásoknak nem sikerült megrezgetni a hálót. Sovány vigasz, hogy az azonos létszámnál esett gólok tekintetében 2-1-re nyert a Volán, összességében 5-2-re kikapott a nagy rivális otthonában.

A szakmai értékelés szerint ismét túlkombinálták az akciókat emberelőnyben az albások, egy ízben pedig kettővel többen voltak a jégen a graziaknál két percig, de még lövésig sem jutottak...

Az biztos, ha ebben a tekintetben nem lesz előrelépés, akkor gondolni sem szabad arra, hogy le lehet győzni a bombaformában lévő Klagenfurtot. A KAC vasárnap rangadót nyert otthonában a Vienna Capitals ellen, és vélhetően nagy önbizalommal utazik az esztendő utolsó mérkőzésére Székesfehérvárra.

Az albásoknál Horváth András továbbra sem léphet jégre, a többiek egészségesek. Valami nagy bravúr kellene ezúttal is, amely hitet önthetne a játékosokba, igenis van még esély befogni az ellenfeleket az alapszakaszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!