Sport

2016.02.27. 20:03

A kvótáért küzdő Demeter Bence nem villogott

Demeter Bence a 23. helyen végzett az öttusa világkupa-sorozat kairói állomásán.

Ferencz Balázs

Az idei első vk-futamon Demeter Bence kiegyensúlyozott versenyzéssel jutott a 36 fős döntőbe, ahol már nem tudta megismételni selejtezőbeli teljesítményét. A Volán-Fehérvár öttusázója a vívópáston mindössze 15 győztes asszót vívott, ami az összetett 26. helyére volt elég. 2:04,31-es ideje a középmezőny elejére repítette a medencei küzdelmek, vagyis az úszás után, a lovaspályát pedig hibátlanul teljesítette a fehérvári sportoló. Azonban a hölgyekhez hasonlóan a férfimezőnyben is sokan lovagoltak hibátlan pályát, így különös jelentősége volt, hogy ki, milyen gyorsan teljesíti azt. Demeter Bence nem igazán tudott előre lépni, s a kombinált számban sem villantott káprázatosat.

Demeter Bence (balra) nem kezdte túl jól a világkupa-sorozatot. Fotó: Molnár Artúr

A volános versenyző a 23. helyen ért célba, s csupán az jelenthet sovány vigaszt, hogy Tibolya Pétert sikerült megelőznie a kombiban. Demeter Bence a rendkívül sűrű versenyidényben azért küzd, hogy valamely világversenyen vagy éppen a ranglistahelyezése alapján olimpiai kvótát szerezzen. Az egyiptomi Amro El Geziry számos ranglistapontnak örülhetett, miután aranyérmet szerzett a kairói világkupán. Nem panaszkodhat a még ugyancsak kvóta nélkül versenyző Marosi Ádám sem, az olimpiai bronzérmes második lett az egyiptomi fővárosban. A bronzérem a francia Belaud-nak jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!