Sport

2016.02.15. 20:13

A kosarasok fejlődése töretlen - A szerződést aláírták a jövő évi tornára, amerikai együttesekkel is tárgyalnak

Székesfehérvár - Ismét rangos csapatok léptek parkettre a negyedszer megrendezett Szent István Kupán, a 16 éven aluliak seregszemléjén.

Horog László

Négy napon át zajlott a Szent István Kupa, a 8. helyen a Fenerbahce végzett, a 7. pozícióban a Dávid Kornél Akadémia, az 5. helyért vívott derbit a Cibona nyerte a Bayern ellen. A bronzcsatán a magyar válogatott felülmúlta a Partizan Beogradot, a döntőben pedig a Real Madrid a Stellazzurra Romát. Az allstar-csapatban Somogyi Ádám, a római Paul Eboua, klubtársa, Melvin Pantzar, a belgrádi Bogdan Rutesic és a madridi Andrijs Miska kapott helyet. A legjobb edző Váradi Attila lett, a legjobb fehérvári játékos Heinrich Zsombor, korosztályos nemzeti csapatunk legértékesebbje pedig Dancsecs András. A zsákolóversenyen Paul Eboua mutatta be a leglátványosabb elemeket, a torna legkiemelkedőbb produkciójával pedig a madridiak kongói kosarasa, Heritier Ngalamulume jelentkezett, nevének helyes kimondása gyakran állította nehéz feladat elé a torna műsorközlőjét.

Takács Milán a Bayern elleni mérkőzésen is magabiztos volt. Fotó: Koppán Viktor

A DKKA ezúttal egy győzelmet és három vereséget számlált, jól tartotta magát a végül elbukott találkozókon is. Egy esztendeje a Bayern 110-26-ra verte az akadémistákat, akik ezúttal kiélezett meccset vívtak a bajorokkal, akik csak az utolsó percekben tudtak meglépni.

- A Stellazzurra Romától 78-69-re kaptunk ki, a Partizantól 82-59-re, a Bayerntől 74-46-ra, végül legyőztük a Fenert, 71-61-re. Jól helytálltunk, a mezőnyembereink megtették a magukét, sajnos nincs igazi centerünk, vészmegoldásokat alkalmazunk. Minden meccsen húsz lepattanóval szedtünk kevesebbet az ellenfeleknél, tehát két méteres belső ember nagyon hiányzik. Ezzel együtt is jól látható a fejlődés, a döntős rómaiakkal nagy csatát vívtunk, a Partizan és a Bayern is csak az utolsó percekben lépett el tőlünk. Hasznos volt a torna, európai élklubok, erős együttese ellen mérhettük le, hol is tartunk valójában - mondta Peresztegi Nagy Ákos edző.

A rendezvény fő szervezője, Molnár Tamás elmondta, a honi szövetség, a város vezetése és az Alba Regia SC ismét nagy segítséget nyújtott. Már aláírták a szerződést az MKOSZ-szel a jövő évi kupára, amelyen a Real, a Bayern, a Cibona, Partizan, valamint a DKKA és az U16-os válogatott biztosan pályára lép. Továbbá már tárgyalnak kínai és amerikai együttesekkel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!