Két centerrel erősítettek

2019.06.24. 12:56

A körmendi Csorvási Milán és a kecskeméti Molnár Márton Fehérvárra szerződött

Válogatott kosárlabdázókkal erősít centerposzton az Alba kosárcsapata. Csorvási és Molnár érkezik.

Horog László

Csorvási Milán három év után visszatér az Albához

Fotó: albakosar.hu

Lóránt Péter távozása után centerposzton egyértelműen erősítésre szorul a korábban rendre érmes, ám a legutóbbi bajnokságban a 11. helyen záró fehérvári kosárcsapat. Az Albától 2016 nyarán, ezüstéremmel távozó Csorvási Milán visszatér a kék-fehérekhez. A 31 éves, 208 centiméter magas center hároméves, körmendi kitérő után – szintén bajnoki ezüstöt szerezve – ölti magára az Alba mezét. A 25 esztendős, szintén 208 centiméterre nőtt Molnár Márton szintén válogatott, tavaly nyáron, Litvánia ellen mutatkozott be a nemzeti együttesben, az utóbbi szezonok során a KTE-Duna Aszfalt csapatában pattogtatott. Csorvási két, míg Molnár egy esztendőre szóló szerződést kötött a fehérváriakkal.

Csorvási Milán három év után visszatér az Albához
Fotó: albakosar.hu

- Mivel a palánk alatt erősítenünk kellett, nagyon örülünk, hogy két, válogatott szintű kosárlabdázóval sikerült megállapodnunk. A két játékos nyilvánvalóan erősítést jelent számunkra, sokat segíthetnek céljaink megvalósításában. Miután a hazai mezőny két, egyértelműen meghatározó centere érkezik hozzánk, ezért külföldi játékos megszerzésén ezen a poszton nem gondolkodunk. Természetesen folyamatosan tárgyalunk magyar és külföldi játékosokkal, rövidesen újabb sportolók érkezését jelentjük be – mondta Simon Balázs, az Alba ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában