Sport

2014.03.24. 18:35

Kitüntették Rácz Lajost, a birkózók mesteredzőjét

Székesfehérvár - Nemzeti ünnepünk alkalmából Vargha Tamás, a Parlament honvédelmi államtitkára a Honvédelemért cím ezüst fokozatával tüntette ki Rácz Lajost, a Honvéd Szondi-Karsai Alba birkózó szakosztályának a vezetőedzőjét.

Matók János

Rácz Lajos, a kitüntetett mesteredző a fiataloknak magyaráz, jobbra hátul a szakosztály büszkesége, a nehézsúlyú magyar bajnok Csordás Dávid szusszan meg egy kis időre (Fotó: Koppán Viktor)

- Sűrű volt az elmúlt időszak, hiszen négy versenyen is indultunk - kezdte Rácz Lajos, a Honvéd Szondi-Karsai Alba birkózóinak mesteredzője. - Nagyon jó eredményekről számolhatok be. Az ifjúságiaknál a nehézsúlyú Csordás Dávid arany-, a szintén nehézsúlyú Szenczi Richárd pedig bronzérmet szerzett. A diák I-es korosztályban Gerencsér Erik nehézsúlyban, amíg Bejek Csanád Bendegúz 27 kilóban szerzett bronzérmet. Ugyanakkor felnőtt országos versenyen is szerepeltek birkózóink. Így szabadfogásban Szakolczi Hunor a harmadik helyen végzett, s ez figyelemreméltó eredmény tőle, hiszen egy kötöttfogású versenyzőről van szó. Legutóbb pedig a kötöttfogású országos rangsorversenyen állhatott fel a dobogó harmadik fokára. sajnos történt egy sajnálatos sérülés is, Szakolczi Zoltán keresztszalag-szakadást szenvedett, Abkarovits Géza már meg is műtötte versenyzőnket. Megragadva az alkalmat, itt szeretnénk a szakosztály nevében jobbulást kívánni Zolinak, s reméljük, hogy hamar felépül, s visszatér a birkózószőnyeg világába.

- Volt egy másik örömteli esemény is legutóbb.

- Így igaz, s őszintén mondom, nagyon nagy öröm számomra, hogy a Honvéd Szondi SE vezetése felterjesztett a honvédelmi miniszterhez kitüntetésre, amelyet Nemzeti Ünnepünk alkalmából vehettem át Vargha Tamás államtitkártól. Ez is a klub, és Székesfehérvár sportjának az elismerését jelenti egyúttal. Gurubi Lajos edztársammal együtt büszkék vagyunk a birkózóinkra, hiszen újabb és újabb versenyzők tűnnek fel, akik szállítják az eredményeket. Számomra a legnagyobb meglepetést a nehézsúlyú birkózók száma és eredménye jelenti. Mert negyvenhárom éve vagyok a Szondi tagja, huszonöt éve vezetőedzőként dolgozom, de ilyenre nem emlékszem. Nagyon tehetséges fiatalokról van szó, akik korukat meghazudtoló teljesítményre képesek, hatalmas iramban fejlődnek a folyamatos, és kemény munkának köszönhetően. De ez a többiekre is egyaránt érvényes megállapítás. Itt fontos megjegyezni, hogy nem panaszkodhatunk a körülményeinkre, minden lehetőségünk adott az eredményes munkára. Mint utánpótlásnevelő szakosztály, lehetőségeinkkel jól sáfárkodunk a különböző országos versenyeken.

- Két számot is említett, de az idén két jubileumhoz érkezik a klub.

- Igen, az egyik szomorú, hiszen szeretett mesterem, Tombor István tíz éve hunyt el, s az ő emlékére egy hozzá méltó, színvonalas versenyt szeretnén rendezni. A másik a klubhoz kötődik, hiszen a Honvéd Szondi SE az idén ünnepli alapításának az ötvenedik évfordulóját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!