Sport

2017.04.24. 12:10

A kiesés szelétől megérintett AFC Csákvár élére ismét Toldi Gábor került

Csákvár - Nem sokáig halogatta a döntést a vasárnapi Békéscsaba ellen elszenvedett veresége után az AFC Csákvár klubvezetése, és edzőt váltott.

Káldor András

Ősszel kifejezetten jól szerepelt a kék-sárga alakulat, és Toldi Gábor vezetésével a tabella 13. helyén végzett az NB II húszcsapatos mezőnyében. A téli szünetben azonban váltás történt a kispadon, a Puskás Akadémia FC-től érkező Vincze István vette át a kormánybotot. Az ezt követő időszak azonban nagy valószínűséggel nem fog arany betűkkel bekerülni a csákvári klub históriás könyvébe, mivel az eddigi tavaszi mérlegük egyáltalán nem követte az őszi teljesítményüket. A bajnokság első húsz játéknapján 6 győzelem mellett 9 döntetlen, és 5 vereség volt a nevük mellett, míg a mögöttük hagyott 11 fordulóban mindössze 4 döntetlent, valamint 7 vereséget jegyezhettek. Győzelmek nélkül.

A kialakult helyzetről kérdeztük Nagy Sándort, a klub tulajdonosát, valamint arról, hogy miért is volt szükség télen a váltásra?

- Akkor egy jó döntésnek tűnt Vincze István személye, elsősorban hosszabb távon, szakmailag akartuk megerősíteni a csapatot, úgy éreztük, hogy segíteni fogunk ezzel. Nem szeretnék külső okokra hivatkozni, de olyan sérüléshullám érte el a csapatot, amely komoly problémává csúcsosodott ki. Nem jöttek az eredmények, görcsösebbé vált mindenki. A legutolsó pillanatban váltottunk, nem is gondoltunk erre. A játékosok tudása azonban nem változott, de sajnos elkaptunk egy olyan pechszériát, amely nem előre tolta a csapatot, hanem inkább lehúzta. Toldi Gábor ismeri a körülményeket, bízom benne, szakmailag képesnek tartom arra, hogy összerántsa a társaságot!

Toldi Gábor emberes feladat előtt áll, már csak azért is, mivel a következő három forduló meghatározó lehet a csapat jövője szempontjából, mert alsóházi riválisokkal (SZEOL, Cigánd, Kozármisleny) találkoznak. - Mentális és taktikai felkészítésre kell most a hangsúlyt fektetni, hiszen egy héten belül eldőlhet a sorsunk. Ráadásul még az sem biztos, hogy pozitív irányba. Sok a sérültünk, bízom abban, hogy egyre többen felgyógyulnak, de függetlenül attól, hogy ki melyen állapotban van a keret alkalmas arra, hogy bennmaradjunk. Vasárnap is közel voltunk ahhoz, hogy a feljutásra aspiráló Békéscsabát megszorongassuk, több lehetőségünk volt, de a végjátékunk nem volt pontos. A tavaszi meccseinken hiányzott az a plusz, hogy mi rúgjuk az első gólt, ezen kell feltétlenül változtatnunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!